Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Τηλεφώνημα στήριξης Ομπάμα στη νέα ελληνική κυβέρνηση

Μήνυμα στήριξης στις ελληνικές πρωτοβουλίες μετέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα στον Αλέξη Τσίπρα, στη μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος είχε και μία συμβουλή να δώσει στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Αφού συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την εκλογή του, ο Μπαράκ Ομπάμα του ανέφερε ότι θέση των ΗΠΑ είναι πως η Ευρώπη πρέπει να φύγει από την περίοδο λιτότητας και να δώσει έμφαση στις πολιτικές ανάπτυξης. Μάλιστα, ο Αμερικανός τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν τις ελληνικές πρωτοβουλίες σε αυτό το πλαίσιο, ενώ προανήγγειλε και συνεργασίας Αθήνας- Ουάσιγκτον σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών.

Πάντως, ο Ομπάμα έδωσε και μία συμβουλή στον κ. Τσίπρα, βασιζόμενος στη δική του εμπειρία. Του πρότεινε να ξεκουραστεί τις επόμενες ημέρες- έπειτα από την κουραστική προεκλογική περίοδο- καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα γκριζάρουν τα μαλλιά του, όπως συνέβη και στα δικά του.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός του απάντησε, σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι είναι δύσκολο να ξεκουραστεί αυτή την περίοδο, καθώς η προσπάθεια που γίνεται είναι μεγάλη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.