Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ένα ακόμη σκάνδαλο από αυτά που βούλιαξαν τη χώρα.....

Όλα τα μέλη της οικογένειας Παπανδρέου και στην άκρη ο Σταύρος Θεοδωράκης
Μια ακόμα αποκάλυψη για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που δεν πρέπει απλά να συζητηθεί, αλλά να αποτελέσει μια από τις προτεραιότητες του αγώνα για την πλήρη διαλεύκανση της διαπλοκής και του τρόπου που «στήνονταν» τα τεράστια οικονομικά σκάνδαλα που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα www.olympia.gr.

Ελάχιστες, πλέον, ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες αποκαλύπτεται ο σκανδαλώδης τρόπος με τον οποίο σκορπίζονταν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, χρήματα του ελληνικού λαού, από διοικήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για χρηματοδότηση κοινωνικών και άλλων εκδηλώσεων μελών της οικογένειας Παπανδρέου.
Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα του Olympia.gr, για τα περιβόητα συνέδρια που διοργάνωσε ο Γριβέας για λογαριασμό του Αντρίκου Παπανδρέου, αδερφού του ΓΑΠ που έριξε τη χώρα στα νύχια των γερακιών της νέας τάξης πραγμάτων και των σιωνιστών του ΔΝΤ, δίδονταν «τρελές» χορηγίες  από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Δουλειά εύκολη και δυνατή, αφού η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε διασφαλίσει τα πάντα, διορίζοντας «εκλεκτούς» της στην ηγεσία της διοίκησης του ΤΤ. Τα υπόλοιπα, τα αναλάμβαναν τα άλλα μέλη της οικογένειας του Γιώργου Παπανδρέου, ο Αντρίκος και η μητέρα Μαργαρίτα. Χορηγίες, επί χορηγιών για διοργανώσεις συνεδρίων, δράσεις ΜΚΟ και φυσικά το αποτέλεσμα γνωστό, όχι βέβαια μόνο εξαιτίας των συγκεκριμένων ενεργειών που αποκαλύπτει το Olympia, αφού η ρίζα του κακού στη διαχείριση των κεφαλαίων του ΤΤ είχε χωθεί πολύ βαθιά.


Και ενώ οι Έλληνες ανέμεναν και εξακολουθούν να αναμένουν να πέσει άπλετο φως στο μέγα αυτό σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, φρόντισαν εκείνοι που υπόσχονταν προεκλογικά ότι θα στείλουν όλες τις υποθέσεις στην ελληνική δικαιοσύνη, να εξαφανίσουν σε μια νύχτα το ΤΤ από τον χάρτη των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, προκειμένου να σβηστούν μια για πάντα τα… ίχνη των παρανομιών και της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας, είναι σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Olympia.gr οι βασικοί υπεύθυνοι που έδρασαν καταλυτικά, αλλά και παράλληλα αποφασιστικά, στο να πέσουν οι τίτλοι τέλους στη λειτουργία του ΤΤ. Δεν ήταν αρκετό, ούτε για την ελληνική δικαιοσύνη το γεγονός ότι για ένα διήμερο συνέδριο, που διεξήχθη υπό την αιγίδα του τότε Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2010 με αντικείμενο τη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στις μεσογειακές χώρες και την ανάπτυξη της συνεργασίας τους για την καταπολέμηση των αλλαγών του κλίματος. Γι’ αυτό το… απίθανο διήμερο συνέδριο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χορηγούσε το ποσό των 240.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Και όμως… 300.000 ευρώ από τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου υπέρ του εκλεκτών της οικογένειας Παπανδρέου. Και το εξωφρενικό της ιστορίας, αφού με απόλυτη… επιτυχία διοργανώθηκε το συνέδριο για την καταπολέμηση των αλλαγών στο μεσογειακό κλίμα έναντι 300.000 ευρώ από τον Αντρίκο Παπανδρέου, ήταν πως λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2010, έκανε την εμφάνισή του στο ΤΤ ο Νίκος Παπανδρέου.

Εκπροσωπώντας το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου, υπέβαλλε αίτημα προς τον Πρόεδρο του Ταχυδρομικό Ταμιευτηρίου, Κλέωνα Παπαδόπουλο, για τη χρηματοδότηση διετούς έρευνας για τον Ασωπό ποταμό, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 130.000 ευρώ.

Όμως, χορηγίες από το ΤΤ δεν ζητούσαν και έπαιρναν μόνο ο Αντρίκος και ο Νίκος Παπανδρέου, σύμφωνα με το Olympia.gr και τα αποκαλυπτικά έγγραφα που έφερε στο φως της δημοσιότητας. Μέσω της ΜΚΟ ΚΕΔΕ, τον Μάρτιο του 2011 ζήτησε «ενίσχυση» από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΤ και η Μαργαρίτα Παπανδρέου, για το σχέδιο δράσης ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης μαθητών και μαθητριών Λυκείων στην Ελλάδα και την Κύπρο, γύρω από το θέμα της βίας στα σχολεία και τη σχολική κοινότητα γενικότερα.
Πόσα; 60.000 ευρώ για μια σειρά δράσεων που ανάμεσά στο πρόγραμμα υπήρχαν και 120 ώρες εκπαίδευσης για την Ειρήνη και Επικοινωνία Δίχως Βία σε τρία λύκεια στην Ελλάδα και την Κύπρο. Και μάλιστα στην Κύπρο και των δύο κοινοτήτων, όπως τονίζεται στο έγγραφο…

Όλα αυτά συνέβαιναν την περίοδο  που η Ελλάδα είχε πτωχεύσει και ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε και… όριζε παρασκηνιακά τη μοίρα της χώρας.
Αυτά είναι δεδομένα που έχουν καταγραφεί στην ιστορία, αλλά δεν αποτελούν και δεν πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν.


1 σχόλιο:

  1. Πώς συνδυάσατε τον Θοδωράκη με το ΤΚ και την πειραγμένη φωτογραφία; Ούτε το photoshop δεν θέλετε να αναγνωρίσετε τέτοια μανία σας έχει πιάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.