Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ένας αθώος 2,5 χρόνια στη φυλακή λόγω συνωνυμίας!

Στη δίνη του δικαστικού συστήματος και των μαρτυριών του διαβόητου βαρυποινίτη Μαριάν Κόλα βρέθηκε νεαρός Αλβανός, με συνέπεια να μείνει στη φυλακή για δύο χρόνια και τρεις μήνες, χωρίς να έχει απολύτως καμία σχέση με εγκληματικές δραστηριότητες. Ύστερα από ταλαιπωρία τριών χρόνων, τρία δικαστήρια των αθώωσαν, κρίνοντας ότι η μαρτυρία του κακοποιού που έπεσε νεκρός τον περσινό Ιούλιο στην ΄Ήπειρο, δεν είχε καμία σχέση με τον 29χρονο.

Η τελευταία πράξη της απίστευτης περιπέτειας που πέρασε ο άτυχος Μακ Πρέγκα διαδραματίστηκε πριν λίγες ημέρες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Ήταν το τελευταίο δικαστήριο, το οποίο δέχτηκε ότι ο 29χρονος δεν έχει καμία σχέση με τη σωρεία ληστειών που διαπράχθηκαν το 2007 σε όλη την Ελλάδα.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Μακεδονίας της Κυριακής, όλα ξεκίνησαν όταν ο Μαριάν Κόλα, ο οποίος απέδρασε με κινηματογραφικό τρόπο από τις φυλακές Τρικάλων, υπέδειξε κάποιον Πρέγκα για συνεργό του. Ο Κόλα είχε συλληφθεί το 2007 για 36 ληστείες σε όλη τη χώρα. Στην προσπάθειά του να πείσει διωκτικές και δικαστικές αρχές ότι έχει την πρόθεση να κατονομάσει συνεργούς του, ανέφερε το όνομα Νικ Πρέγκα. Ο Μακ Πρέγκα, είχε την ατυχία να χει το ίδιο επώνυμο, ενώ το χαϊδευτικό του ήταν Νικ. Ο ίδιος όμως, διέφερε από τον υποδεικνυόμενο και στην ηλικία και στον τόπο καταγωγής, γεγονός το οποίο, ωστόσο, δεν ελήφθη υπόψιν.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, χωρίς να γνωρίζει απολύτως τίποτα, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε τέσσερα
χρόνια φυλάκιση για εισαγωγή πυρομαχικών που είχε φέρει η συμμορία του Κόλα από τη χώρα του, μαζί με ναρκωτικά. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Μακεδονίας της Κυριακής, εκείνη την εποχή, ο 29χρονος σήμερα άντρας, εργαζόταν ως σερβιτόρος στη Σταυρούπολη. Συνελήφθη για την ποινή των 4 ετών και γρήγορα προέκυψαν κατηγορητήρια για σωρεία κλοπών και ληστείες.
Το Πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης ήρθε αρχικά να αποδώσει δίκαιο στον 29χρονο και η δικαίωσή του ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το δικαστήριο, εξετάζοντας την υπόθεση, δεν χρειάστηκε ιδιαίτερα στοιχεία για να αντιληφθεί ότι πρόκειται περί διαφορετικού προσώπου. «Δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ τον Κόλα. Είναι απίστευτο αυτό που έχω περάσει» έλεγε στην απολογία του ο άτυχος άνδρας.

Μπορεί η περιπέτεια του 29χρονου να έχει τελειώσει, ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, θα παραμείνει κρατούμενος, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.