Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Οι Πολωνοί «αλλάζουν» την ιστορία του Άουσβιτς

Η Μόσχα κάλεσε την Πολωνία να σταματήσει την παραχάραξη της Ιστορίας, μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι Ουκρανοί και όχι ο Κόκκινος Στρατός ήταν αυτοί που απελευθέρωσαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου στις 27 Ιανουαρίου 1945.

Το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών με ανακοίνωση του ζητά να σταματήσει η κοροϊδία της Ιστορίας σε αυτή την αντιρωσική υστερία και ότι αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού στη μνήμη εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Ευρώπης, υπενθυμίζοντας ότι “στους κόλπους του Κόκκινου Στρατού πολεμούσαν όλες οι εθνικότητες.
Το Άουσβιτς-Μπίρκεναου απελευθερώθηκε από τους στρατιώτες της 322ης ταξιαρχίας του “Πρώτου Ουκρανικού Μετώπου” του Κόκκινου Στρατού.

Στην 70ή επέτειο από την απελευθέρωση του Άουσβιτς από το σοβιετικό στρατό θα παραβρεθούν εκπρόσωποι από 38 χώρες. Δεν προσκλήθηκαν πολιτικοί ηγέτες καθώς το Μουσείο του Άουσβιτς-Μπίρκεναου αποφάσισε να επικεντρώσει τους εορτασμούς τους επιζώντες. Περίπου τριακόσιοι από αυτούς αναμένεται να φτάσουν την Τρίτη στον πρώην στρατόπεδο εξόντωσης της ναζιστικής Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.