Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Συμφωνία 11 δημάρχων για προβλήματα της Θεσσαλονίκης

Η φωτογραφία από το Voria.gr
Σύμπτωση απόψεων από τους 11 δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, σε τρία θέματα που είναι απαραίτητα για την περιοχή, όπως είναι το τραμ, η παράκτια συγκοινωνία και η δημοτική τηλεόραση, κατά τη συνάντηση που είχαν στο εστιατόριο «Σκούφος», με πρωτοβουλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.
 Για το τραμ από τους 11 δημάρχους συμφωνήθηκε πως είναι ένα απαραίτητο μέσο, το οποίο θα πρέπει να λειτουργεί συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά προς το μετρό Θεσσαλονίκης. Το έργο, όπως είπαν οι δήμαρχοι, θα πρέπει να καλύπτει περιοχές που δεν καλύπτει το μετρό, ενώ, όπως ανακοίνωσαν θα υπάρξει το επόμενο διάστημα παρουσίαση σχετικής μελέτης από το ΣΑΣΘ και θα εξεταστούν οι τρόποι για να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020).
Σε ό,τι αφορά την παράκτια συγκοινωνία, προτάθηκε να μπει μια επιπλέον στάση στην περιοχή του δήμου Δέλτα, και μία ακόμη στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ. Ακόμη, συζητήθηκαν οι τρόποι σύνδεσής της με τους νομούς Χαλκιδικής και Πιερίας.
Για τη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης οι δήμαρχοι συμφώνησαν να συζητηθεί το θέμα αφού δουν τα οικονομικά στοιχεία, ενώ είναι σημαντικό το ότι συμφώνησαν πως πρέπει να γίνει μια διαδημοτική τηλεόραση, ένα σχέδιο στο οποίο, όπως ειπώθηκε, επιθυμεί να συμμετάσχει και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να προωθήσουμε τα τρία αυτά σημαντικά ζητήματα της πόλης. Υπάρχει διάθεση ομοφωνίας, την οποία θα συσφύξουμε, ούτως ώστε να μην απαιτεί ο κάθε δήμος ξεχωριστά, αλλά να διεκδικούμε όλοι μαζί, ενωμένοι», τόνισε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ.Μπουτάρης.


Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, επεσήμανε πως «δεν είμαστε πολιτικές παρατάξεις, αλλά εκπροσωπούμε τις κοινωνίες μας και συνεργαζόμαστε για ζητήματα της πόλης από κοινού».
Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών,
 Σίμος Δανιηλίδης, υπογράμμισε πως «η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει ότι για τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα χαράσσει τον δρόμο, προκειμένου να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός τους από κοινού».
Για μια εύστοχη πρωτοβουλία του Γ.Μπουτάρη έκανε λόγο ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη,
 Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, σημειώνοντας πως είναι ένας τρόπος για να ξεκινήσει ένας δημιουργικός διάλογος.
Εκτός από τα παραπάνω τρία θέματα, οι δήμαρχοι συζήτησαν και για άλλα ζητήματα, τα όποια ήταν εκτός ατζέντας και για αυτό δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από ήταν η δημιουργία αποτεφρωτηρίου στη Θεσσαλονίκη, για το οποίο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επιθυμεί να συσταθεί μια διαδημοτική επιχείρηση.

Το επόμενο ραντεβού των 11 δημάρχων δόθηκε στον δήμο Δέλτα.
Οι 11 δήμαρχοι που συμμετείχαν στη συνάντηση είναι: ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που είχε και την πρωτοβουλία, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος, ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ενώ στη συνάντηση βρέθηκε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.