Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

«Κουτσουρεύθηκαν» τα αλμυρίκια στην παραλία Νέων Επιβατών

«Κουτσουρεύθηκαν» στην κυριολεξία τα αλμυρίκια, στην παραλία των Νέων Επιβατών, καθώς συνεργείο του Δήμου Θερμαϊκού, προχώρησε σε υπερβολικό κλάδεμα των πανέμορφων δέντρων που αποτελούν στολίδι για την περιοχή και όαση δροσιάς το καλοκαίρι για τους κατοίκους. «Ήταν επιβεβλημένο το βαθύ κλάδεμα», ισχυρίζεται η διοίκηση του Δήμου.

Πρόκειται για ένα τεράστιο οικολογικό έγκλημα, που εδώ και ένα χρόνο είχε αρχίσει να συντελείται, όταν, κάποιος ασυνείδητος κάτοικος της περιοχής, με το επιχείρημα ότι τα αλμυρίκια «του έκοβαν τη θέα προς τη θάλασσα», τα τρύπησε με τρυπάνι, ρίχνοντας στον κορμό τους σιλικόνη για να τα ξεράνει. Και όντως, οι κορμοί και τα κλαδιά αυτών των πανέμορφων δέντρων είχαν αρχίσει να ξεραίνονται. «Κατόπιν αυτού, η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Θερμαϊκού έκρινε ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε γερό κλάδεμα προκειμένου να σώσουμε τα δέντρα», δικαιολόγησε το βαθύ κλάδεμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Φεστερίδης.
Οι φωτογραφίες που τράβηξαν κάτοικοι της περιοχής, δείχνει το μέγεθος της υπερβολικής κοπής των κλαδιών.
Σημειώνεται ότι το αλμυρίκι είναι ίσως το πιο ανθεκτικό δέντρο στα αλατόνερα. Το αλμυρίκι είναι μικρό δέντρο ή θάμνος, ημιφυλλοβόλος, με σχετικά γρήγορη ανάπτυξη. Μπορεί να φτάσει τα 4 μέτρα σε ύψος, μετά όμως από πολλά χρόνια. Φυτρώνει ακόμα και στην αμμουδιά, διπλά από τη θάλασσα και αν το δει κανείς από μακριά ανθισμένο την άνοιξη, νομίζει ότι είναι χιονισμένο από τα τόσα πολλά άνθη που βγάζει.

Το αλμυρίκι το συναντάμε ακόμη και στην Παλαιά Διαθήκη, καθώς ήταν το πρώτο δέντρο που φύτεψε ο Αβραάμ στο χώμα της Βηρσαβεέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.