Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για άπορους και άνεργους Θερμαϊκού

Περισσότεροι από 300 μέχρι σήμερα δημότες του δήμου Θερμαϊκού, εξετάστηκαν μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάν ιατρικών εξετάσεων για ανασφάλιστους και άπορους, όπως ανακοίνωσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής του προγράμματος, γιατρός και δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Κολλάρας.

Οι εξετάσεις γίνονται εντελώς δωρεάν κάθε Τρίτη το πρωί στο Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου, στους Νέους Επιβάτες. Ενώ παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα ελέγχου για άτομα άνω των 65 ετών, ώστε να προληφθούν εγκαίρως παθήσεις όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, η οστεοπόρωση, η υπερλιπιδαιμία, οι διατροφικές διαταραχές, οι καρδιοπάθειες κ.α.
Το πρόγραμμα είναι δωρεάν, γίνεται σε συνεργασία με την Α΄ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, και περιλαμβάνει κλινική εξέταση για γιατρό και αιμοληψία από ειδικό παρασκευαστή και εφαρμόζεται ήδη κάθε Τρίτη, στις 9 το πρωί στο Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου,  στην οδό Λογοθέτου 1, στους Νέους Επιβάτες.
Όπως είπε στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Παναγιώτης Κολλάρας, η πρωτοβάθμια περίθαλψη και η ενημέρωση για ιατρικά θέματα αποτελούν βασικούς πυλώνες της κοινωνικής πολιτικής, που βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού. Ειδικά τα θέματα υγείας είναι σημαντικά, διότι σήμερα πολλοί συνδημότες είναι ανασφάλιστοι. Σε αυτούς πρωτίστως απευθύνονται οι έλεγχοι που έχουν αρχίσει κάθε Τρίτη.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θερμαϊκού, βοηθάει τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη, στηρίζοντάς τους, ειδικά άπορα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες χωρίς καμία διάκριση.
Διεύθυνση
·         Οδός:Λογοθέτου 1
·         Πόλη:Νέοι Επιβάτες
Επικοινωνία
·         Τηλέφωνο:23920 75930
·         E-Mail:koinwnikofarmakeiothermaikou@gmail.com

·         Website:http://www.thermaikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.