Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Αμέριστη συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού στους εργαζόμενους της Coca Cola

Με ομόφωνη απόφαση, που έλαβε κατά τη σημερινή τακτική του συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Coca Cola 3E, ζητάει την ακύρωση όλων των απολύσεων και καλεί τους δημότες και τους συλλογικούς φορείς να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Coca Cola 3E, που βρίσκονται σε συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας με μοναδικό αίτημα  την επαναλειτουργία  του εργοστασίου στην Θέρμη (Ν.Ραιδεστό) και την ακύρωση όλων των απολύσεων.
Οι απολύσεις αυτές ακολουθούν το κλείσιμο της παραγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και τη μεταφορά της σε άλλες Βαλκανικές χώρες, με δεκάδες απολύσεις τα προηγούμενα χρόνια. Οι επιλογές αυτές στοχεύουν στην αποκόμιση ακόμα μεγαλύτερων κερδών για τον όμιλο αξιοποιώντας όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που του παρέχει η ευρωπαϊκή και εγχώρια νομοθεσία για την διακίνηση κεφαλαίων και τις απολύσεις εργαζομένων, στέλνοντας στην ανεργία τους εργαζόμενους και απαξιώνοντας την παραγωγική βάση και την οικονομική δραστηριότητα με αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο για τους εργαζόμενους της επιχείρησης αλλά ευρύτερα της περιοχής μας και της χώρας μας ιδιαίτερα στους μικροεπαγγελματίες.
Η περιοχή μας και η ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας δικαιούται ένα εργοστάσιο ανάλογο με το μέγεθος της κατανάλωσης των προϊόντων της συγκεκριμένης πολυεθνικής και η ενέργειά της να μεταφέρει τον όγκο των δραστηριοτήτων της εκτός Ελλάδας, στέρησε εκατοντάδες θέσεις εργασίας από την περιοχή της Θεσσαλονίκης με βάρβαρο τρόπο και έχει ως ευρύτερο αποτέλεσμα  την παραγωγική και οικονομική απαξίωσή της.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού καλεί τους δημότες του Δήμου μας και τους συλλογικούς φορείς να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της Coca Cola 3E».
Το παραπάνω ψήφισμα να δημοσιευτεί στην εφημερίδα του Δήμου Θερμαϊκού, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και να κοινοποιηθεί σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.