Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Δήμος Θερμαϊκού: Υιοθετεί καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα

Εργασιακό καθεστώς μεσαίωνα, υιοθετεί η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, προχωρώντας στην απασχόληση εργατικού και τεχνικού προσωπικού, με τον καταπληκτικό χρόνο εργασίας …. έως και πέντε (5) ημερομίσθια κατ’άτομο το μήνα!!

Επικαλούμενη για άλλη μια φορά τις «ανάγκες του Δήμου» και τη «νομιμότητα», η δημοτική αρχή υιοθετεί και εφαρμόζει όλο το αντεργατικό πλαίσιο  των μνημονιακών νόμων, που διαλύουν δικαιώματα και επιβάλλουν εργασιακές σχέσεις γαλέρας.
Για τη λήψη της σχετικής απόφασης εφαρμογής αυτού του βαθειά αντεργατικού μέτρου απασχόλησης 20 εργαζομένων με καθεστώς εργασίας έως πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο το μήνα, η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού επικαλέσθηκε τις διατάξεις του άρθρου 12 του Ν. 4071 που ψήφισαν το 2012 οι μνημονιακές και τροϊκανές κυβερνήσεις, στο πλαίσιο των προσπαθειών τους, να τινάξουν στον αέρα τα εργασιακά δικαιώματα και το καθεστώς ανθρώπινης εργασίας και επιβίωσης των εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι η απόφαση ελήφθη μετά την αποχώρηση από το δημοτικό συμβούλιο των τριών συμβούλων της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», οι οποίοι είχαν δηλώσει κατηγορηματικά αντίθετοι στην ψήφιση και εφαρμογή αυτού του αντεργατικού μέτρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.