Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Μίκης: «Kυβέρνηση της Αριστεράς με διεθνή νομιμότητα»

Συνάντηση μιάμισης ώρας είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Μίκης Θεοδωράκης, στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη στου Φιλοπάππου. «Υπάρχει μία κυβέρνηση της Αριστεράς με διεθνή νομιμότητα», είπε ο διάσημος μουσικοσυνθέτης.

Ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Θεοδωράκη ότι «ως παλιος πολεμιστής» ξέρει πως η μάχη χρειάζεται στρατηγική και μυαλό. «Δεν μπορείς να πας να πέσεις στη φάκα του αντιπάλου, πρέπει να κάνεις ελιγμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το πιο σημαντικό πολεμοφόδιο που έχει η κυβέρνηση είναι η πλατιά εθνική λαϊκή ενότητα.
Ο κ. Θεοδωράκης του απάντησε ότι υπάρχει μία κυβέρνηση της Αριστεράς με διεθνή νομιμότητα και τη βούλα της Βουλής. «Εσύ είσαι ο Πρωθυπουργός της χώρας και εκφράζεις τη θέληση του ελληνικού λαού, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Αυτό ξεσήκωσε τον κόσμο, γιατί ο κόσμος έχει αίσθηση, κατάλαβε δηλαδή ότι είμαστε πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος», συμπλήρωσε.
Ακόμη, τόνισε ότι σήμερα είναι εφικτό περισσότερο από κάθε άλλη φορά να πούμε «όχι» στα γερμανικά «nein».

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο άρθρου του κ. Θεοδωράκη στο οποίο καλούσε την κυβέρνηση να καταργήσει όλα τα μέτρα των μνημονίων και να βρει τη δύναμη να πει «έστω και τώρα "όχι" στο "nein" του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Bόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.