Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Χιονίζει από το πρωί σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης

Στα λευκά, "ντύθηκαν" όλες οι περιοχές του Θερμαϊκού
Πυκνό χιόνι, πέφτει από νωρίς το πρωί της Δευτέρας σχεδόν σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Στα άσπρα, "ντύθηκαν" όλες οι περιοχές του Θερμαϊκού, όπου άρχισε να χιονίζει γύρω στις 10 π.μ. Τα πρώτα προβλήματα παρουσιάστηκαν ήδη, καθώς περιμετρικά του νομού Θεσσαλονίκης και στη Χαλκιδική, κυρίως στα ορεινά, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αστυνομικές διευθύνσεις, πυκνή είναι η χιονόπτωση αυτή την ώρα στον Λαγκαδά προς Ασπροβάλτα στην Εγνατία, στη Ρεντίνα, στον Αγ. Αθανάσιο και στο Στρυμόνα από την πλευρά της Καβάλας. Αραιή χιονόπτωση σημειώνεται και σε Πανόραμα και Χορτιάτη. Επίσης, χιόνια πέφτουν στο Πολύγυρο και σε όλη την ορεινή Χαλκιδική. Ακόμη, χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά των υπολοίπων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως προς τα χιονοδρομικά κέντρα.

Λόγω της χιονόπτωσης στη Χαλκιδική, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου (από Πολύγυρο έως Γαλάτιστα), στην Π.Ε.Ο.Θεσσαλονίκης- Ιερισσού μέσω Χολομώντα (από το 65ο έως το 92ο χλμ) , Αρναία – Θεσσαλονίκης μέσω Ταξιάρχη, καθώς και στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο του νομού. Ειδικότερα, Επαρχιακή Οδό Πολυγύρου – Πλανών, Επαρχιακή Οδό Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), Επαρχιακή Οδό Πολυγύρου – Γερακινής, Επαρχιακή Οδό Πολυγύρου – Καλύβων (μέσω Πατελιδά), Εντός του Δημοτικού Διαμερίσματος Πολυγύρου, Παλαιά Εθνική Οδό Αρναίας – Θεσσαλονίκης (μέσω Ταξιάρχη), Επαρχιακή Οδό Αρναίας – Στανού, Επαρχιακή Οδό  Νεοχωρίου – Βαρβάρας και Επαρχιακή Οδό Παλαιοχωρίου – Μ. Παναγίας.
Στις Σέρρες, κλειστά θα παραμείνουν, σήμερα, όλα τα δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια στον δήμο Αμφίπολης, μετά τη σφοδρή χιονόπτωση, που πλήττει την περιοχή από τα ξημερώματα. Eκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών βρίσκονται από νωρίς το πρωί στις επαρχιακές οδούς Ροδολίβους, Πρώτης και Κρηνίδας προκειμένου να ανοίξουν τους δρόμους και να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων.

Aντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για όσα οχήματα κινούνται στον επαρχιακό δρόμο Σερρών - Βροντούς, ενώ στο σημείο αναμένεται και εκχιονιστικό μηχάνημα από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.A. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Λόγω χιονόπτωσης - παγετού και κατολίσθησης που έλαβε χώρα στο 20ο χλμ, διεκόπη η κυκλοφορία Επ. Ο. Φλώρινας –Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 30ο χλμ.

Δ.A. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Λόγω χιονόπτωσης διεκόπη η κυκλοφορία στην Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 22ο έως το 28ο χλμ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.Α. ΑΧΑΪΑΣ
Διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης στη διαδημοτική οδό Τ.Κ. Περιστέρας Ακράτας – Δήμου Αιγιαλείας, με (Χ/Κ Καλαβρύτων).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ KENΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ
Επ. Ο. Κερασιάς – Χ/Κ Βόρρας, από 20ο έως 25ο χλμ.
Επ. Ο. Άρνισσας – Χ/Κ Βόρρας, από 9ο έως 25ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.A. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 14ο έως 22ο χλμ.
Επ. Ο. Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 35ο έως 45ο χλμ.
Ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο νομού.

Δ.A. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, εκτός από τις πεδινές περιοχές του Δήμου Αμυνταίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.