Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Α.Τσίπρας απείχε από συνεδρίαση όπου τα Σκόπια θα μετείχαν ως "Μακεδονία"

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση που διοργάνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με θέμα την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και του Ισλαμικού Κράτους, μετά την επιμονή των αμερικανών να αποκαλούνται τα Σκόπια ως «Δημοκρατία Μακεδονίας».

H ολιγόλεπτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπαράκ Ομπάμα, στις ΗΠΑ, διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, όμως το βράδυ της Τρίτης υπήρξε ένα μικρό διπλωματικό επεισόδιο.
Η διπλωματική εμπλοκή σημειώθηκε λίγο πριν τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, καθώς τα Σκόπια δεν θα μετείχαν στη συνεδρίαση με την ονομασία FYROM (ΠΓΔΜ), αλλά με τη συνταγματική τους ονομασία, δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Ταυτόχρονα ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε το δικαίωμα της παρέμβασης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να διατυπώσει και τις ενστάσεις του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αίτημα από την Ελλάδα να συμμετάσχουν τα Σκόπια με την ονομασία FYROM, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό, ενισχύοντας την σωστή απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να μην παραστεί.

Πληροφορίες: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.