Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ετοιμάζεται το κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Σίνδο

Συνεχίζονται με ταχύτατους ρυθμούς οι εργασίες στη περιοχή της Σίνδου, προκειμένου να διαμορφωθεί κατάλληλα το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων. Τα έξοδα λειτουργίας του κέντρου, θα τα καλύπτει το ζεύγος Αγγελοπούλου, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών αρχόντων για την αιφνιδιαστική απόφαση να δημιουργηθεί το Κέντρο Φιλοξενίας στην περιοχή , χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση των εμπλεκόμενων δημοτικών αρχών, συνεργεία της ΕΥΑΘ και της ΔΕΗ έπιασαν δουλειά από νωρίς το πρωί, ώστε να αποκτήσει ο χώρος σύνδεση στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και να ηλεκτροδοτηθεί.
Παράλληλα, ο χώρος περιφράχθηκε με συρματόπλεγμα, ενώ υδροδοτήθηκαν και οι προκάτ κατασκευές που τοποθετήθηκαν χτες για τις ανάγκες φύλαξης του χώρου ενώ τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν και τα υπόλοιπα λυόμενα, συνολικά 75 των 25 τετρ. μέτρων και 30 των 50 τετραγωνικών μέτρων.
Ο χώρος υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμος σε τρεις εβδομάδες από σήμερα και υπολογίζεται ότι θα φιλοξενεί συνολικά 500 άτομα, τα οποία θα παραμένουν στην πόλη για 48 ώρες και θα συνεχίζουν το ταξίδι τους για τον τελικό προορισμό τους.
Το ζεύγος Αγγελοπούλου θα καλύπτει τα έξοδα
Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, σε συνάντηση που είχε με τον  υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Φίλιππο Τσαλίδη, αποκάλυψε ότι στη διάθεση της επόμενης κυβέρνησης, που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής, θα είναι και η προσφορά του ζεύγους Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, προς κάλυψη των δαπανών σίτισης, στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας της Σίνδου.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια το ζεύγος Αγγελοπούλου για την προσφορά τους και ευελπιστώ να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά τους» πρόσθεσε η κ. Θάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.