Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Στελέχη ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης: Ψηφίζουμε Οχι στη σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, Ναι στην προοδευτική διακυβέρνηση

Κάποια από τα 80 περίπου στελέχη της ΔΗΜΑΡ που πήραν μέρος στη
συνάντηση, φωτογραφίζονται στις παραμονές των βουλευτικών εκλογών του 2012
Σε μεγάλη σύσκεψη στελεχών και μελών της ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχιτεκτονικού του δήμου, παρουσία του Φώτη Κουβέλη, αποφασίστηκε η δημιουργία πολιτικής κίνησης, που θα συμβάλλει στην ανασύνθεση των αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας. Ενώ παράλληλα κλήθηκαν οι πολίτες να καταψηφίσουν τη σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και να ψηφίσουν με κριτήριο την προώθηση της προοδευτικής διακυβέρνησης, τασσόμενοι ενάντια στην παλινόρθωση των συντηρητικών δυνάμεων και πολιτικών.

Ο μέχρι πρόσφατα Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ
Ζαφείρης Φωτιάδης, μετέχει στην προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή της κίνησης
Στη μαζική σύσκεψη, εκτός του Φώτη Κουβέλη, παραβρέθηκαν και οι Π. Παναγιώτου  και  Χ. Μαυροκεφαλίδης, υπογραμμίστηκε:
Η απόφαση για σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ είναι ενάντια στη θέληση της πλειοψηφίας των μελών, αποτελεί προσχώρηση της ΔΗΜΑΡ στο ΠΑΣΟΚ και στις επιλογές του, που το κρατούν  προσδεμένο στη στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ, όπως υποδηλώνει η θέση του ότι δεν μπαίνει σε κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τη ΝΔ.
 Δεν συμπράττουμε και  δεν ψηφίζουμε τον συνδυασμό ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση συνεργασιών  που θα εξασφαλίσει την προοδευτική διακυβέρνηση και θα στηριχθεί από ένα μπλοκ δυνάμεων που θα δεσμευτούν προγραμματικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει τον κύριο ρόλο σε αυτό, πρέπει όμως να αναπτύξει την κυβερνησιμότητά του στο επίπεδο της εφαρμοσμένης πολιτικής υπερβαίνοντας τις σημαντικές αδυναμίες που ανεδείχθησαν  το 7μηνο της διακυβέρνησής του.
Στο μπλοκ αυτό έχουν θέση και οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού κέντρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα απαλλαγούν από την σύμπλευση με τις συντηρητικές δυνάμεις και τις πολιτικές τους.
Είναι δυνατή  η προώθηση  ενός προγράμματος προοδευτικής πολιτικής που, θα εδράζεται στην αδιαμφισβήτητη συμμετοχή στο ευρώ και στην οικοδόμηση συμμαχιών με τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, με στόχο να υπηρετηθεί μια δημοκρατική αποτελεσματική και κοινωνικά δίκαιη έξοδος από την κρίση.

Συνεχίζουμε την συλλογικότητα μας ως πολιτική κίνηση, θα συμβάλλουμε στην ανασύνθεση των αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας μας και θα ψηφίσει ο καθένας μας, με κριτήριο την προώθηση της προοδευτικής διακυβέρνησης, το περιεχόμενο της οποίας έχει περιγραφεί στις αποφάσεις μας, τασσόμενοι ενάντια στην παλινόρθωση  των συντηρητικών δυνάμεων και πολιτικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.