Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ολοκληρώνεται η σεζόν για τα καραβάκια στο Θερμαϊκό

Με αύξηση του αριθμού των επιβατών κατά 6% φέτος σε σχέση με πέρσι, αλλά και με παράπονα από μερίδα επιβατών που δεν μπόρεσαν να πάρουν το δρομολόγιο της επιστροφής, λόγω πληρότητας των δρομολογίων, ολοκληρώνεται σύντομα η σεζόν για τα καραβάκια της θαλάσσιας συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πλοιοκτήτης Μανώλης Κάιλας, τα δρομολόγια ενός μόνο πλοιαρίου, του "Κωσταντή", θα συνεχιστούν για όσο ακόμη ο καιρός το επιτρέψει. Το πρόγραμμα που ισχύει προς το παρόν προβλέπει καθημερινά τέσσερα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη και τέσσερα από τους Νέους Επιβάτες.
Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό του φετινού καλοκαιριού επισημαίνει: "το 80% των επιβατών που μετακινήθηκαν ήταν ξένοι τουρίστες και επισκέπτες του Θερμαϊκού και της Θεσσαλονίκης. Συνολικά μεταφέραμε περίπου 50.000 άτομα από το τέλος Μαϊου μέχρι και σήμερα. Από εδώ και πέρα ο κόσμος λιγοστεύει. Σε γενικές γραμμές, πάντως, ο αριθμός των επιβατών ήταν φέτος κατά 6% μεγαλύτερος από πέρσι".
Παρ' όλα αυτά, ο κ. Κάιλας εκτιμά πως υπάρχει η δυνατότητα να μεταφέρονται περισσότερα άτομα καθώς όπως λέει, "τα πλοία μπορούσαν να μεταφέρουν 150.000 άτομα αντί για 50.000 που μετέφεραν", ενώ γίνονταν σε κάποιες περιπτώσεις "άσκοπες διαδρομές με λίγους επιβάτες". "Αυτός ήταν και ο λόγος που δε μας επέτρεψε να δρομολογήσουμε και το τρίτο πλοίο ενώ δεν μπορέσαμε και να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα που προέβλεπε στάσεις στην Καλαμαριά και την Αγία Τριάδα" προσθέτει.
Ερωτηθείς για παράπονα από την πλευρά των επιβατών, σχολιάζει ότι κοινοποιήθηκαν κάποια που αφορούν άτομα που δεν ταξίδεψαν λόγω πληρότητας του πλοίου. "Χθες υπήρξε μια αναπάντεχη κίνηση στα τέσσερα δρομολόγια που έγιναν και ενώ το πρωινό δρομολόγιο έφυγε με 35 επιβάτες, στη μία το μεσημέρι παρουσιάστηκε κίνηση, γέμισε το πλοίο και έδωσε προτεραιότητα σε κάποια άτομα για να επιστρέψουν", αναφέρει.

Στην ερώτηση τι πρέπει να κάνει κάποιος για να επιστρέψει στο σημείο από όπου ξεκίνησε απαντά: "δεν μπορεί κάποιος που έχει έρθει να ζητήσει μια κάρτα για να επιστρέψει. Γιατί αν δεν έρθει;".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.