Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προβλέποντας βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, για σήμερα Σάββατο 26/9/2015.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το βράδυ και από τα νότια ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.
Νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και κατά περιόδους ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 19 και 24 βαθμούς Kελσίου.

Πρόγνωση για όλη τη χώρα

Μακεδονία, Θράκη
Στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους η καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Kελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες που θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 25 βαθμούς Kελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων πρώτα στο Ιόνιο και σταδιακά στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος.
Άνεμοι: κυκλωνικοί 5 με 7 και πιθανόν στο Ιονίου πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Από τα απόγευμα και από τα βόρεια θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς Kελσίου. Στην Ήπειρος 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα νότια.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Kελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στις δυτικότερες περιοχές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα δυτικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς Kελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στο ανατολικού και κυρίως στο βορειοανατολικό Αιγαίο.
Άνεμοι: στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς Kελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.