Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: «Έχουμε και εμείς τις συνιστώσες μας»

Αποφασισμένος να μείνει στην ηγεσία της ΝΔ για το προσεχές διάστημα, εμφανίστηκε λίγο μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος ο κ. Μεϊμαράκης σε συνομιλία που είχε λίγο μετά τις 21:30 με τους δημοσιογράφους και παρέπεμψε τις όποιες εξελίξεις στα κομματικά όργανα που θα συγκληθούν.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. που συνομίλησε τηλεφωνικά με τους πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα θα προχωρήσει συμπαγές και σημείωσε πως δεν υπάρχει λόγος να γίνει νωρίτερα το συνέδριο.
Στη σκιά της κριτικής που ήδη ακούγεται, όπως π.χ. από τον Μάκη Βορίδη που είπε πως στοίχισε στη ΝΔ η συναίνεση που έδωσε στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι ο καθένας έχει τις απόψεις του και είπε με νόημα: «Έχουμε και εμείς τις συνιστώσες μας». Παράλληλα, παρέπεμψε στα όργανα για τη συνολική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την επόμενη μέρα στη Ν.Δ.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν επιφυλακτικός για την επόμενη μέρα στη χώρα και υποστήριξε πως πρέπει να δούμε πως θα είναι η νέα κυβέρνηση και διερωτήθηκε «γιατί έγιναν οι εκλογές; Για να έχουμε τα ίδια, την ίδια κυβέρνηση; Στόχος πρώτος του ήταν αυτοδυναμία. Έχασε στην αποχή. Είναι νωρίς. Θα δούμε τα αριθμητικά δεδομένα των ψήφων.
Επί της στάσης της ΝΔ στους εφαρμοστικούς νόμους, υπογράμμισε ότι εάν τα μέτρα είναι προς σωστή κατεύθυνση θα τα ψηφίσει η Ν.Δ. και αν είναι αρνητικά θα τα καταψηφίσει. «Ανάλογα την κάθε περίπτωση θα έχουμε και ανάλογη συμπεριφορά» είπε και άφησε ανοικτό να απέχει η ΝΔ από ψηφοφορίες.

Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αναμφίβολα «πάγωσε» την ηγεσία της ΝΔ που προφανώς δεν ανέμενε ήττα τέτοιας έκτασης καθώς έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Πλέον υπάρχει προβληματισμός, στις τάξεις της ΝΔ γενικότερα για το μέλλον της κεντροδεξιάς και μένει να φανεί πότε θα ξεκινήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά κυριώς για το τι πιστεύει και ποιοι θα εκπροσωπήσουν την παράταξη.

Ο κ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και του έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.