Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Αποκάλυψη: Από τον περασμένο Ιανουάριο λειτουργεί χωρίς άδεια της Πολεοδομίας η κεραία της Αγίας Τριάδας

Σ΄αυτό το κτίριο της Αγίας Τριάδας στήθηκαν οι κεραίες Cosmote και Vodafon
Η πολύ σωστή και αξιέπαινη ενέργεια της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού να μην χορηγήσει την απαιτούμενη βεβαίωση στην Cosmote, προκειμένου να γίνει η σύνδεση με τη ΔΕΗ του συστήματος κεραιών που λειτουργεί στην Αγία Τριάδα, φέρνει επί τάπητος το τεράστιο θέμα των αυθαιρεσιών από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν ασύδοτα στη χώρα, βομβαρδίζοντας ανεξέλεγκτα τους πολίτες με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Όπως αποκαλύπτεται τώρα, δεν είναι μόνο η Cosmote που λειτουργεί χωρίς άδεια της πολεοδομίας τις κεραίες της, υπό την κωδική ονομασία «Λύκος» στην ταράτσα οικοδομής επί της οδού Νώντα Γκέλου 2 στην Αγία Τριάδα. Καθώς στην ίδια ακριβώς ταράτσα, δίπλα-δίπλα είναι εγκατεστημένο και σύστημα κεραιών της Vodafone. Και καθώς έχει διαπράξει τις ίδιες παρανομίες με αυτές της Cosmote, η Πολεοδομία Θέρμης από τον περασμένο Ιανουάριο απέρριψε το αίτημά της για τελική έγκριση αυτών των κεραιών.
Όπως αναφέρεται στο με αριθμό πρωτοκόλλου 4299/14 έγγραφο του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών και Εγκαταστάσεων της Πολεοδομίας Θέρμης, με ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 2015, που απευθύνεται στη Vodafon, «κατά τη μετάβαση υπαλλήλων της υπηρεσίας μας στις 24/11/2014, διαπιστώθηκε ασυμφωνία της επί τόπου εγκατάστασης με τα εγκεκριμένα σχέδια της ανωτέρω έγκρισης». Και κατόπιν αυτού η Πολεοδομία ενημερώνει ότι «δεν είναι δυνατό να ικανοποιηθεί το αίτημά σας για τελική έγκριση του θέματος (κεραία κινητής τηλεφωνίας), για σύνδεση με τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ) που βρίσκεται στο δώμα της οικοδομής στην οδό Νώντα Γκέλου 2, στην Αγία Τριάδα του Δήμου Θερμαϊκού».
Γεννιέται εύλογα το ερώτημα: Πως η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έδωσε την άδεια στις δύο αυτές εταιρίες να λειτουργήσουν τις συγκεκριμένες κεραίες τους στην Αγία Τριάδα, γνωρίζοντας πως είχαν σημειωθεί καραμπινάτες πολεοδομικές παραβιάσεις; Και από την ώρα που πληροφορήθηκε έστω, εδώ και οκτώ μήνες, την απόφαση της Πολεοδομίας Θέρμης  να μην εγκρίνει τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, τι έπραξε για να ανακαλέσει τις άδειες που χορήγησε; Μήπως πρέπει να δώσει εξηγήσεις; Μήπως κάποιος από το υπουργείο Μεταφορών θα πρέπει να τραβήξει επιτέλους κάποια αυτιά;

Παραθέτουμε στη συνέχεια το έγγραφο της Πολεοδομίας Θέρμης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.