Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Έρχονται αλλαγές στον Καλλικράτη, ενοποιούνται ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΔΤ

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σε ραδιοσταθμό τόνισε πως ανοίγουν θέματα που έχουν να κάνουν με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και προανήγγειλε τη συγκρότηση επιτροπής για τον Καλλικράτη προκειμένου να συζητήσει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την καλύτερη λειτουργία του θεσμού.

Ο κ. Κουρουμπλής, που την Τετάρτη θα έχει συνάντηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος προκειμένου να έχει μια καλύτερη πληροφόρηση από τους ανθρώπους που ζουν το πρόβλημα, δήλωσε ότι προωθούνται οι διαδικασίες για την ενοποίηση ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμού αστυνομικής ταυτότητας ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία. Ανέφερε επίσης πως σημαντικό είναι και ο διοικητικός κώδικας καθώς πολλές φορές πρόστιμα δεν εισπράττονται.

Ο υπουργός Εσωτερικών στην ίδια συνέντευξη, απέφυγε να σχολιάσει την εξαίρεση των μαθητών από τα θρησκευτικά. Σημείωσε ότι η σχέση με την εκκλησία πρέπει να μείνει σε ένα υγιές πεδίο αμοιβαίας κατανόησης, υπογραμμίζοντας ότι τα ζητήματα πρέπει να εξαγγέλλονται με συνεννόηση και συζήτηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.