Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ αύριο στη Θέρμη

Από τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Τρίλοφο
Προεκλογική εκδήλωση διοργανώνει η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Θέρμης αύριο Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, ι ώρα 20:00 στην πλατεία Παραμάνα Θέρμης, όπου ο υποψήφιος Βουλευτής Σωκράτης Φάμελλος, θα αναπτύξει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα παρευρεθούν και θα χαιρετήσουν οι υπ. Βουλευτές της Β’ Θεσσαλονίκης Ευγενία Αγοραστούδη και Σούλα Λιάπη. Οι υποψήφιοι βουλευτές θα απαντήσουν σε ερωτήσεις πολιτών.
Στο μεταξύ, σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στον Τρίλοφο, που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών Μίκρας,  μίλησε ο Σωκράτης Φάμελλος την Κυριακή. Η εκδήλωση είχε ως κύρια θέματα συζήτησης την διαπραγμάτευση, την κοινωνία και την οικονομία μετά τη συμφωνία, καθώς και  το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υποψήφιος βουλευτής ανέλυσε τα κέρδη της χώρας από την επίπονη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι «διαπραγματευτήκαμε για μια νέα συμφωνία χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, φτάνοντας στα όρια της ρήξης και με δεδομένη την ανεπάρκεια της ελληνικής οικονομίας να λειτουργήσει αυτοδύναμα. Αντέξαμε στους εκβιασμούς και την οικονομική ασφυξία και με τη δύναμη του δημοψηφίσματος καταφέραμε να τροποποιήσουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό την πρόταση των δανειστών.»
Πετύχαμε η νέα συμφωνία, παρά τα στοιχεία λιτότητας, να περιέχει χαμηλότερα πλεονάσματα, πρόβλεψη για αναδιάρθρωση του χρέους, διατήρηση των συλλογικών συμβάσεων, του ΑΔΜΗΕ και της μικρής ΔΕΗ, αλλά και της δημόσιας περιουσίας, να μην γίνουν απολύσεις και μειώσεις μισθών, να παραταθεί το καθεστώς φορολόγησης των αγροτών, και πολλά άλλα μέτρα με θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία.
 Ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε την ανάγκη η χώρα να υλοποιήσει την παραγωγική ανασυγκρότηση με προτεραιότητα στους τομείς της μεταποίησης, της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη αναδιοργάνωσης του αγροτικού τομέα ώστε αυτός να αποτελέσει ξανά μοχλό ανάπτυξης της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.