Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Δικάζεται τη Δευτέρα ο Β.Παπαγεωργόπουλος για την "Παγία"

Αρχίζει αύριο Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, η δεύτερη μεγάλη δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, για την περιβόητη  υπόθεση της Παγίας Προκαταβολής.

Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη υπόθεση που αποκαλύφθηκε στον δήμο Θεσσαλονίκης επί των ημερών του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και αφορά σε έλλειμμα ύψους 1,2 εκατ.ευρώ (με τις προσαυξήσεις) στο ειδικό ταμείο για την κάλυψη των μικροεξόδων το χρονικό διάστημα 1999-2007. Σύμφωνα με το το παραπεμπτικό βούλευμα, από το ταμείο αυτό εκταμιεύτηκαν ποσά με παράνομο και αδιαφανή τρόπο, και με πρόσχημα να εξυπηρετηθούν επείγουσες και έκτακτες ανάγκες του Δήμου.
Η υπόθεση που εισήχθη για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2013 έχει αναβληθεί ήδη τέσσερις φορές, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει νέο αίτημα αναβολής από τους υπερασπιστές των βασικών κατηγορουμένων. Η υπόθεση βρίσκεται στην 13η θέση του πινακίου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων  και το πιθανότερο είναι να μεταφερθεί στη δικάσιμο της επόμενης μέρας (Τρίτη 29/9).
Εκτός από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν για την υπόθεση άλλα 15 άτομα- στελέχη και υπαλλήλους του δήμου Θεσσαλονίκης- κατηγορούμενα για απιστία στην υπηρεσία, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου και για ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος. Συγκεκριμένα, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, που εξακολουθεί να είναι έγκλειστος στα Διαβατά για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Θεοδ. Αθανάσαρος και Μιχ. Ζορπίδης, όπως επίσης έντεκα δημοτικοί υπάλληλοι. Οι συγκεκριμένοι αντιδήμαρχοι ήταν εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση της υπεξαίρεσης και αθωώθηκαν από το δικαστήριο. Σημειώνεται πως πως αρχικά παραπέμφθηκαν να δικαστούν συνολικά 17 κατηγορούμενοι, αλλά ένας δημοτικός υπάλληλος απεβίωσε πρόσφατα.

Το καλοκαίρι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για λόγους υγείας. Ο τέως δήμαρχος είχε προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο αιτούμενος της αποφυλάκισή του για λόγους υγείας και ειδικότερα επικαλούμενος πιστοποίηση για αναπηρία μεγαλύτερη του 67%. Το Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση μετά από πρόταση και της αντιεισαγγελέως Αλεξάνδρας Ανδρέου και στη βάση του νέου νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή για την αναμόρφωση του Σωφρονιστικού Συστήματος. Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές Διαβατών υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.