Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Μεγάλη και καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και οκτακομματική Βουλή δείχνει η ροή των αποτελεσμάτων από όλη την Επικράτεια. «Πήραμε «εντολή να ξεμπερδέψουμε με το καθεστώς της διαφθοράς. Από αύριο κιόλας ξεμπερδεύουμε με το παλιό», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική νίκη.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος μετέβη και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος είχε θερμό εναγκαλισμό με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο 75% των καταμετρημένων ψήφων ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 35,47% και 145 έδρες. Η ΝΔ λαμβάνει 28,26% και 75 έδρες. Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν χάνει την τρίτη θέση με ποσοστό 7% και 19 έδρες. Ποσοστό 6,37% συγκεντρώνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ), που καταλαμβάνει 17 έδρες. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,48% και 14 έδρες, το Ποτάμι με 4,02% και 11 έδρες, οι ΑΝΕΛ με 3,65% και 10 έδρες και η Ένωση Κεντρώων με 3,37% και 9 έδρες. Εκτός Βουλής φαίνεται να μένει η Λαϊκή Ενότητα με ποσοστό 2,85%..
Τη νέα κυβερνητική συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ επιβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στο κεντρικό εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος,

Το μεσημέρι της Δευτέρας η εντολή προς τον Αλ. Τσίπρα για σχηματισμό κυβέρνησης
Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Αλέξη Τσίπρα ενώ θα ακολουθήσει η ορκωμοσία του το απόγευμα της ίδιας ημέρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.