Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν χρειάζεται κινδυνολογία»

«Δεν χρειάζεται κινδυνολογία» τόνισε ο βουλευτής Β” Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «ΕΡΤ Ενημέρωση» με τους Μάριον Μιχελιδάκη και Φάνη Παπαθανασίου.

Υποστήριξε μεταξύ άλλων πως τα «δημοσιεύματα για το φορολογικό και για το ασφαλιστικό, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια άσχημη εικόνα για την κυβέρνηση. Τα ζητήματα αυτά είναι σοβαρά και πρέπει να λυθούν, αλλά δεν χρειάζεται κινδυνολογία. Εξάλλου, υπάρχουν συγκεκριμένες δηλώσεις των αρμόδιων Υπουργών που αναιρούν αυτή την εντύπωση».
«Τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας και της Παιδείας έχουν προτεραιότητα στην κυβέρνηση και έχουν να κάνουν με τη στελέχωση κάλυψης των κενών και τους περιορισμούς προσλήψεων των Μνημονίων. Στην Παιδεία υπάρχει το χρονοδιάγραμμα κάλυψης των κενών, έως τις 10 Οκτωβρίου. Στην Υγεία οι προσλήψεις έχουν προγραμματιστεί, οι διαδικασίες ξεκίνησαν, αλλά δυστυχώς αργούν» συμπλήρωσε.
«Προφανώς δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για εισπρακτικά μέτρα. Αντιθέτως, χρειαζόμαστε ένα σχέδιο που θα ενισχύει την οικονομία, θα αυξάνει την απασχόληση και την εργασία, την αγοραστική δύναμη, θα ανατροφοδοτεί την μεσαία και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και το εμπόριο. Αυτός είναι ο στόχος και είναι αναγκαίο ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης» τόνισε ο κ. Φάμελλος.
«Υπάρχει συγκεκριμένος προγραμματισμός για την μεταποίηση, την έρευνα και την καινοτομία, με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία ενεργοποιούνται άμεσα. Χαρακτηριστικά είναι τα προγράμματα αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων και ανάπτυξης νεανικής επιχειρηματικότητας που θα υποστηρίζουν και την αποκέντρωση και θα συμβάλλουν άμεσα σε 2.500 νέες επιχειρήσεις και 4.500 νέες θέσεις εργασίας» ανέφερε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β” Θεσσαλονίκης.
«Οι όροι για τις ελληνικές και τις ξένες επενδύσεις είναι να μην υπάρχουν ειδικά κριτήρια. Για παράδειγμα να μην βοηθάμε μόνο τους ξένους επενδυτές, αλλά να βοηθάμε και την ελληνική επιχειρηματικότητα. Το fast track ήταν διάκριση. Εμείς θέλουμε ένα καλό Δημόσιο που θα εξυπηρετεί όλες τις επενδύσεις. Επίσης, χρειαζόμαστε επενδύσεις που θα ενισχύσουν την εγχώρια προστιθέμενη αξία. Π.χ., το βραχιολάκι all inclusive δεν είναι κέρδος για τη χώρα μας» συμπλήρωσε.

«Το θέμα είναι: Μπορούμε να συζητήσουμε όλοι μαζί ποιο φορολογικό σύστημα μπορεί να δώσει συνθήκες αναδιανομής; Μπορούμε να συζητήσουμε στην Ελλάδα για ένα σταθερό, φορολογικό σύστημα που θα ελαφρύνει τους αδύναμους και θα αναδιανέμει με κοινωνικό πρόσημο τους πόρους της κοινωνίας μας; Γιατί αν τροφοδοτήσουμε την αγορά με νέα εργασία και προσωρινό ίσως τζίρο – γιατί το ΕΣΠΑ δεν είναι μόνιμος τζίρος – θα πρέπει να σταθεροποιήσουμε την οικονομία και να αναδιανείμουμε το οικονομικό προϊόν σε κάποιες κοινωνικές δομές. Έχουμε υποχρέωση ως κοινωνία να μειώσουμε τις ανισότητες. Σε αυτή την κατεύθυνση απευθύνουμε πρόσκληση πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας» κατέληξε στην συνέντευξή του ο Σ.Φάμελλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.