Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Να ενισχύσουμε τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής

Αν και καθυστερημένα, πρέπει να αναφερθούμε σε ένα πολύ σημαντικό γεγονός, το οποίο συνέβη στην Περαία, το περασμένο Σαββατοκύριακο, με το διεθνές κύπελλο Τραμπολίνο, που οργάνωσε ο «Αίας» Θερμαϊκού, με τη συμμετοχή δεκαπέντε  αθλητικών σωματείων από όλη την Ελλάδα και πέντε συλλόγων από τη την γειτονική μας Βουλγαρία

Επρόκειτο για μία διεθνή αθλητική συνάντηση που διαφήμισε την περιοχή του Θερμαϊκού, αλλά και έκανε να δουλέψουν επί δύο ημέρες ξενοδοχεία και εστιατόρια της περιοχής, δεδομένου ότι συμμετείχαν 120 αθλητές και αθλήτριες και μαζί τους, άλλοι 40 προπονητές και αθλητικοί παράγοντες.
Δεν επρόκειτο για μία τυχαία αθλητική εκδήλωση, αν σκεφθεί κανείς ότι παραβρίσκονταν σ΄αυτή ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Βασιλειάδης, όπως επίσης Πρόεδρος καθώς και η Γενική Γραμματέας της Βουλγάρικης Ομοσπονδίας Τραμπολίνο, Στογιάν Ντιμιτρόφ και Μαριέτα Στόϊτσεφ.
Περιμέναμε λοιπόν ότι θα διαφημίζονταν κατάλληλα και θα ενισχύονταν ποικιλότροπα από το Δήμο Θερμαϊκού αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός, που δεν συμβαίνει και καθημερινά στην περιοχή μας. Κι όμως, από το Δήμο Θερμαϊκού, δεν εκδόθηκε το παραμικρό δελτίο τύπου για την προβολή του διεθνούς κυπέλλου Τραμπολίνο, ούτε πριν την πραγματοποίησή του, αλλά ούτε και μετά. Και να σκεφθεί κανείς ότι στην έναρξη των αγώνων, ήταν παρόντες ο δήμαρχος, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και αντιδήμαρχοι.
Και κάτι επίσης σημαντικό που έπεσε στην αντίληψή μας: Η προετοιμασία της ομάδας του «Αίαντα» έγινε με ένα παλιό, σχισμένο σε ένα σημείο, Τραμπολίνο. Και προκειμένου να διεξαχθούν κανονικά οι αγώνες, χρειάστηκε να έρθουν «δανεικά» από τη Βουλγαρία δύο σύγχρονα Τραμπολίνο, που είναι μόνιμα συνδεδεμένα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καταγράφοντας επακριβώς το χρόνο που βρίσκονται στον αέρα οι αθλητές, στα άλματα που πραγματοποιούν.
Ερώτηση προς τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού και το τμήμα αθλητισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ που ξοδεύουν χρήματα δεξιά και αριστερά: Είναι τόσο δύσκολο να διατεθεί ένα μικρό σχετικά ποσό (το κάθε τραμπολίνο κοστίζει γύρω στις 5.000 ευρώ) ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον «Αίαντα» να αγοράσει δύο τέτοια Τραμπολίνο να φέρει στο Δήμο μας και άλλες διεθνείς και παγκόσμιες διακρίσεις, οι οποίες, εκτός των άλλων, βοηθούν και στην προβολή της περιοχής μας; Τόσο δύσκολο;


Οι ομάδες που συμμετείχαν στο 3ο ΚύπελοΤραμπολίνο
Με την ευκαιρία, να αναφέρουμε τις ομάδες που συμμετείχαν στο 3ο Διεθνές Κύπελλο Τραμπολίνο, μαζί με τα ονόματα των προπονητών τους. Πρόκειται για:
-Εθνική Ομάδα Τραμπολίνο της Βουλγαρίας με προπονητές τους Mariana Makulova και Plamen Nanev
DobriKostin» της πόλης Στάρα Ζαγόρα με προπονήτρια την Mariana Makulova και StoyanStoyanov
Evrotramp» της πόλης Κιουστεντίλ, με προπονητή τον Asen Stoitsov
Imidj» της πόλης Ρούσε με προπονητές τους Ιrzhi Galinov και Stanislav Stoianov
Mladost» της πόλης Ντιμίτροβγκραντ με προπονητή  τον Dimitar Dimov
-Αριστοτέλης Πολυγύρου με προπονητή  Χρήστο Ιωαννίδη
-ΑΓΕΜΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  με τον Γιώργο Αλαμανιώτη
-ΑΚΟ  Λιβαδειάς  με την Εύη Παπαχαραλάμπους
-ΑΣΤΕΡΑΣ  Πεύκης  με την Βαρβάρα Βοϊβόδα
-ΑΟ ΠΑΛΜΟΣ Καβάλας, με τον Δημήτρη Τσακαλίδη
-ΑΡΙΑΔΝΗ Περιστερίου Αττικής,  με τον Γιάννη  Σταμάτουζα
-ΓΑΣ  ΑΧΙΛΛΕΑΣ Γλυφάδας, με προπονητές τους Νίκο Γκατζόλη και Γιάννη Τοπτίδη
-ΔΑΣ Δραπετσώνας, με τον Αρθούρο Γιερεμιάν
ΕΡΑΤΩ Ξάνθης, με την Λαρίσα Σερτάκοβα
-ΣΗΓΑ ΓΥΜΝΑΘΛΟΣ, με τον Δημήτρη Τσιμένη
-ΦΟΗ  ΑΡΙΑΔΝΗ  ΚΡΗΤΗΣ  με την Σίσση Γεωργουλάκη

-ΑΙΑΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ, με τους Βαλέριο Γκεβορκιάν και Δήμητρα Παραδέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.