Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ο Δήμος σε ρόλο πλασιέ ασφαλιστικών υπηρεσιών...

Το e-mail της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Θερμαϊκού
Μία απίστευτη καταγγελία, που προκάλεσε αίσθηση, διατυπώθηκε από συμβούλους της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, το απόγευμα της Τετάρτης: 

Ότι η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, με οδηγίες προφανώς της δημοτικής αρχής, απέστειλε έγγραφο προς όλους τους διευθυντές των σχολείων της περιοχής, καλώντας τους να πάρουν μέρος σε εκδήλωση που οργανώνει αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, σε αίθουσα του Δήμου, ασφαλιστική εταιρεία, για να διαφημίσει «τις δωρεάν παροχές ασφάλισης προς τους μαθητές των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του δήμου Θερμαϊκού».

Το γεγονός ότι καλούνται οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων να εγκαταλείψουν τα σχολεία τους σε ώρα μαθήματος, για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μιας ιδιωτικής εταιρείας που επιδιώκει να διαφημιστεί μέσω των μικρών μαθητών, αλλά επίσης και η παρότρυνση προς τους διευθυντές να ενημερώσουν και τους συλλόγους γονέων να παραστούν στη διαφημιστική αυτή φιέστα, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που ζήτησε από τη διοίκηση του Δήμου να αποσύρει το e-mail που στάλθηκε και να ακυρώσει την εκδήλωση.

Το επιχείρημα του δημάρχου Θερμαϊκού κ.Μαυρομάτη, σε εριστικό τόνο όπως πάντα, ότι θα πρόκειται για δωρεάν παροχές ασφάλισης προς τους μαθητές, δεν έπεισε κανέναν, καθώς λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουν τις μεθόδους των ασφαλιστικών εταιριών να προσελκύσουν πελατεία. Αλλά και ότι μέσω των «δωρεάν παροχών» προς τους μαθητές, αποβλέπουν στην προσέγγιση των γονιών τους, για την αλίευση ασφάλιστρων από αυτούς. Όπως επίσης, δεν έπεισε και η δικαιολογία του κ. Μαυρομάτη ότι και άλλες φορές οι διευθυντές των σχολείων πήραν μέρος σε ενημερωτικές συναντήσεις φεύγοντας από τα σχολεία τους. «Δεν το κατάλαβα αυτό, είναι πρωτάκουστο να λέγονται τέτοια πράγματα, και στο δικό μου γραφείο έρχονται οι διευθυντές σε ώρα μαθήματος», ισχθρίστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.