Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Εντυπωσιακή συμμετοχή στην κοπή «πίτας» της ΡΕΚΚ

Δεκάδες Καλαμαριώτες, άνδρες και γυναίκες κατέκλυσαν την Κυριακή τον πολιτιστικό χώρο “REMEZZO PALACE” ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κϊνησης Καλαμαριάς για συμμετοχή τους  στην κοπή «πίτας» της ΡΕΚΚ για το 2017.

Παρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΡΕΚΚ Καζάρα Φιλιώ,  Καϊμακτσίδης Γιάννης, Μαβίδης Σταύρος (Σταύρακας)και Τεμεκενίδης Άρης, ενώ απουσίαζαν δικαιολογημένα η Αγγελοπούλου Δέσποινα, Βουλγαράκης Νεκτάριος και Κοταλακίδου Λιάνα.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση  ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης και η Ρία Καλφακάκου Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της «Ανοιχτής πόλης».
Χαιρετισμούς έστειλαν οι βουλευτές Α Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Νίκος Παρασκευόπουλος και Β Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελος (Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας).
Το παρόν έδωσαν ακόμα και οι Γιάννης Πενόπουλος , δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΕΤΕΚ Α.Ε., Στέφανος Καργάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου «Μπουμπουλίνα» ,  Ηρακλής Μαστρογιαννάκης Πρόεδρος του Συλλόγου «Κατιρλιωτών», Σαράντης Δημητριάδης, Ομότιμος Καθηγητής Γεωλογίας στο ΑΠΘ και δραστήριο μέλος του Κινήματος κατά της εξόρυξης στις «Σκουριές» και  τα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου της ΡΕΚΚ Οδυσσέας Αθανασιάδης, Νίκος Γαβριήλ , Ηρακλείδης Ξενοφών, Πόλυ Ιωάννου και  Νίκος Μυλωνίδης. 
Ο επικεφαλής της ΡΕΚΚ Μανόλης Λαμτζίδης άνοιξε την εκδήλωση τονίζοντας ότι δεν είναι μία απλή τελετή, αλλά μία συγκέντρωση με πολιτικά και αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά .
Στη συνέχεια,  έκοψε την πίτα σε έξι κομμάτια που τα αφιέρωσε: Το πρώτο στην προκοπή και ευημερία του λαού της Καλαμαριάς. Το δεύτερο στους    πρόσφυγες, άνδρες , γυναίκες, παιδιά δηλαδή όσους έχουν χάσει την πατρίδα τους εξαιτίας των πολέμων. Το συγκεκριμένο κομμάτι της «πίτας» το έδωσε με  μία κίνηση ισχυρού συμβολισμού  σε μία γυναίκα πρόσφυγα,  που παρευρισκόταν στην εκδήλωση με το μικρό παιδί της με  καταγωγή από τη Δαμασκό της Συρίας.
Το τρίτο στους άνεργους άνδρες και γυναίκες με την ευχή σε μία προοπτική εξόδου της χώρας από την «επιτροπεία» και  παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας  να βρουν μόνιμη και σταθερή απασχόληση και να επαναπατριστεί το επιστημονικό δυναμικό της χώρας.
Το τέταρτο στη ΡΕΚΚ με την ευχή να συνεχίσει να δίνει τους αγώνες της εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου προασπιζόμενη το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Καλαμαριάς
Το πέμπτο στους  αγώνες των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη για χρυσό-χαλκό στη Β.Α. Χαλκιδική («Σκουριές και άλλες περιοχές) με την ευχή να σταματήσει η εξορυκτική διαδικασία  και να ανακοπεί η καταστροφή του περιβάλλοντος.
Και το έκτο στην επιτυχία της υλοποίησης της προσπάθειας της κυβέρνησης για αναθεώρηση του «Καλλικράτη» με κεντρική επιδίωξη της εισαγωγή της απλής αναλογικής στην ανάδειξη των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ανατροπή των σημερινών συσχετισμών, την απελευθέρωση αυτοδιοικητικών δυνάμεων και την αναδιάταξη του σκηνικού σε επίπεδο περιφερειακών και κεντρικών οργάνων της Τ.Α.

Στο τέλος, έκανε μία σύντομη αναφορά στις «νομικές περιπέτειες» και τις εκκρεμότητες της ευρύτερης έκτασης της «Μαρίνας Αρετσούς» , στην οποία εντάσσεται και ο χώρος του “REMEZZO” , στη σημερινή υφιστάμενη κατάσταση και  στην ανάγκη ο Δήμος Καλαμαριάς να διεκδικήσει από την πολιτεία μαζί με τους πολίτες τμήματα του παραλιακού μετώπου , ώστε να διασφαλίζεται η άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της «αισθητικής απόλαυσης» και της «κοινοχρησίας» της περιοχής από όλους ανεξαίρετα τους πολίτες επισημαίνοντας τους κινδύνους από το ενδεχόμενο ενεργοποίησης παλαιών διατάξεων του «νόμου Μητσοτάκη», με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα μέσα στην έκταση της «Μαρίνας» ανέγερσης τουριστικών εγκαταστάσεων, ακόμα και τετραώροφων πολυκατοικιών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.