Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

«Αρρυθμία» το πρόβλημα με τα σκουπίδια στο δήμο Θερμαϊκού

Σε … αρρυθμία, απέδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας, Μάκης Μπίρος,  το πρόβλημα με τα βουνά των σκουπιδιών, που έζησε για μία ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα ο δήμος Θερμαϊκού. Και απαντώντας στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις καταγγελίες του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρου Κουζινόπουλου, δήλωσε ότι το θέμα που προέκυψε αποκαταστάθηκε και γίνεται ομαλά πλέον η αποκομιδή των απορριμμάτων.

«Πράγματι, εμφανίστηκε μία αρρυθμία, που όμως οφείλονταν σε μηχανικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και πλέον το άδειασμα των κάδων καθαριότητας γίνεται κανονικά», είπε ο κ. Μπίρος.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», είχε περιγράψει με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικράτησε και πάλι σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα με τη συσσώρευση των όγκων σκουπιδιών, ιδιαίτερα κατά τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας και ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου να στραφεί δικαστικά κατά του εργολάβου για αθέτηση των υποχρεώσεών του. Όπως είπε:
«Είναι απαράδεκτη η κατάσταση που υπάρχει με τα απορρίμματα. Είναι εξοργιστικό τις ημέρες της εθνικής επετείου να είναι οι κάδοι φίσκα από σκουπίδια και με μεγάλη αγωνία αναλογιζόμαστε τι θα γίνει το καλοκαίρι, όταν έχει αρχίσει ήδη να έρχεται κόσμος στην περιοχή μας. Την 25η Μαρτίου και την επομένη, που ήταν Κυριακή, από μία βόλτα που έκανα, είδα ότι όλο το παραλιακό μέτωπο ήταν γεμάτο από επισκέπτες, από ανθρώπους που ήρθαν να πιούν τον καφέ τους στις καφετέριές μας ή να φάνε στις ταβέρνες μας, αλλά και από ανθρώπους που έπαιζαν ρακέτες και μπάλα στην αμμουδιά. Ενώ την ίδια στιγμή, οι κάδοι ήταν γεμάτοι από σκουπίδια. Ποια είναι η εικόνα που δείχνουμε στους κατοίκους μας και τους επισκέπτες της περιοχής; Είναι αυτά τα σκουπίδια;».
Και ο Σπύρος Κουζινόπουλος κατέληξε λέγοντας:
«Προτείνω να στραφούμε αν χρειάζεται και δικαστικά κατά του εργολάβου καθαριότητας για την αθέτηση των υποχρεώσεών του. Οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, για τα λεφτά που εισπράττει, είναι να μαζεύει 25 φορές το μήνα τα σκουπίδια. Κι όμως είναι αμφίβολο αν η αποκομιδή γίνεται δύο φορές την εβδομάδα. Αν κάποια φορά γίνει τρεις φορές, τότε αυτό θα ήταν πολυτέλεια».
Απαντώντας ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Μπίρος ισχυρίστηκε ότι την ημέρα της 25ης Μαρτίου και την επομένη, δεν υπήρχε πρόβλημα, καθώς λόγω της πολυκοσμίας, έγινε δύο φορές αποκομιδή των απορριμμάτων.

Δύο ημέρες πριν, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» είχε εκδώσει έντονη ανακοίνωση για το αίσχος των σκουπιδιών στο δήμο Θερμαϊκού. Την ανακοίνωση μπορεί να τη δει κανείς εδώ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.