Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ερώτηση της "Συμπολιτείας" για την εκκένωση του Μαντούκειου

Με έγγραφη ερώτηση που υπέβαλε προς τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού και τον δήμαρχο κ. Ι.Μαυρομάτη η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», διερμηνεύοντας την αναστάτωση που προκλήθηκε στους κατοίκους της Ν.Μηχανιώνας από την αφαίρεση όλου του εξοπλισμού που υπήρχε στο «Μαντούκειο Κοινωφελές Ίδρυμα, ερωτά εάν γνώριζε η δημοτική αρχή την ενέργεια αυτή, τι έκανε για να την αποτρέψει και εάν προτίθεται να ζητήσει την επιστροφή των αντικειμένων που απομακρύνθηκαν.

Επισημαίνεται ότι τόσο το κτήριο του «Μαντούκειου» όσο και ολόκληρος ο εξοπλισμός που υπήρχε σ’ αυτό, έγιναν κυριολεκτικά με τον ιδρώτα και το αίμα των Μηχανιωτών στη διάρκεια αλλεπάλληλων εράνων που γίνονταν μεταξύ των κατοίκων της Νέας Μηχανιώνας κατά την ανέγερση και μετά την αποπεράτωση του κτηρίου. Το οποίο προορίζονταν για να λειτουργήσει ως Γηροκομείο, αλλά ποτέ δεν λειτούργησε, λόγω των σοβαρών πολεοδομικών παραβάσεων που είχαν τότε σημειωθεί.
Αναλυτικά η ερώτηση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» έχει ως εξής:
«Προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Ι. Μαυρομάτη

Νέα Μηχανιώνα 23 Μαρτίου 2017

Αναστάτωση, προκάλεσε στη Νέα Μηχανιώνα αλλά και στον υπόλοιπο δήμο Θερμαϊκού η πληροφορία, ότι ένα μεγάλο τριαξονικό φορτηγό αυτοκίνητο, φόρτωσε τις τελευταίες ημέρες όλα τα κινητά αντικείμενα που υπήρχαν στο Μαντούκειο Κοινωφελές Ίδρυμα (ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες, φούρνους, είδη εξοπλισμού κλπ) μεταφέροντάς τα σε άλλο χώρο, για λογαριασμό της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Δεδομένου ότι τόσο το κτήριο του ιδρύματος, όσο και όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν σ’ αυτό, αγοράσθηκαν ή προσφέρθηκαν από τους κατοίκους της Νέας Μηχανιώνας, στη διάρκεια αλλεπάλληλων εράνων που είχαν πραγματοποιηθεί, προκειμένου να λειτουργήσει ο συγκεκριμένος χώρος ως Γηροκομείο, η απογύμνωση αυτή του Μαντούκειου από όλο τον εξοπλισμό του, προκαλεί τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των πολιτών.

Θέλουμε να ρωτήσουμε τη δημοτική αρχή του δήμου Θερμαϊκού:

1.    Εάν γνώριζε ότι πρόκειται να γίνει αυτή η αφαίρεση του εξοπλισμού από το Μαντούκειο Κοινωφελές Ίδρυμα Νέας Μηχανιώνας

2.    Τι έπραξε και σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προέβη για να την αποτρέψει.

3.    Εάν προτίθεται να ζητήσει από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς την επιστροφή των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν.

Με την ευκαιρία θέλουμε να υπενθυμίσουμε στη δημοτική αρχή και προσωπικά στον δήμαρχο κ. Μαυρομάτη την πρόταση που είχαμε διατυπώσει ως δημοτική παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού πριν από ένα χρόνο, ζητώντας να περάσει το «Μαντούκειο» στην κυριότητα του δήμου Θερμαϊκού, ώστε να νομιμοποιήσει τις πολεοδομικές παραβάσεις που υπάρχουν με το νόμο περί τακτοποίησης των αυθαιρέτων, προκειμένου να λειτουργήσει ως Γηροκομείο για τη φιλοξενία εκεί των γερόντων και των ανήμπορων συνδημοτών μας.

                                                            Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.