Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

«Χελιδονίσματα» την Κυριακή στο Καλοχώρι

Ο Δήμος Δέλτα σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση «Δράση για την Άγρια Ζωή» και τον «Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα» υποδέχονται την άνοιξη και διοργανώνουν τα «Χελιδονίσματα» στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών Άγριων Ζώων στο Καλοχώρι, την Κυριακή 19 Μαρτίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Τα «Χελιδονίσματα» πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 35 περιοχές στην Ελλάδα υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και κατά τη διάρκειά τους ετοιμάζονται φωλιές από πηλό για τα σπιτοχελίδονα. Τα παιδιά παίρνουν μαζί τους τη φωλιά που κατασκευάζουν για να την τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους. Εάν όλα πάνε καλά, ίσως κάποιο ζευγάρι χελιδονιών να έρθει να την κατοικήσει.
Τα «Χελιδονίσματα» όμως είναι και μια καλή ευκαιρία να επισκεφτεί κανείς τον σύγχρονο χώρο περίθαλψης άγριων ζώων που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, καθώς και τη δουλειά των εθελοντών της Δράσης για την Άγρια Ζωή που κάθε χρόνο υποδέχονται και περιθάλπουν εκατοντάδες τραυματισμένα και άρρωστα ζώα.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί περίπου στις 14.00.

Ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών Άγριων Ζώων βρίσκεται στις εκβολές του Γαλλικού ποταμού, στο ύψος του 9ου χλμ. Θεσσαλονίκης – Αθηνών. Για περισσότερες πληροφορίες πρόσβασης μπορεί κανείς να απευθυνθεί στο τηλέφωνο 6979914852.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.