Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: Ντροπή για το αίσχος με τα σκουπίδια


Την έντονη αγανάκτηση των κατοίκων για την άθλια εικόνα που παρουσιάζει ο δήμος Θερμαϊκού με τα σκουπίδια στους δρόμους, διατυπώνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», σημειώνοντας πως η λέξη «ντροπή» είναι η μόνη που ταιριάζει στο απαράδεκτο αυτό φαινόμενο. Και επισημαίνοντας τις ευθύνες της διοίκησης Μαυρομάτη για τα βουνά των σκουπιδιών, την καλεί να ρίξει ιδιαίτερο βάρος στην παραμελημένη σήμερα καθαριότητα, πολύ περισσότερο που βρισκόμαστε ενόψει της θερινής περιόδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» έχει ως εξής:
«Ξεπέρασε κάθε όριο το πρόβλημα με τα σκουπίδια στο δήμο Θερμαϊκού, ο οποίος ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν εμφάνιζε αυτή την άθλια εικόνα που μόνιμα πλέον συναντά κανείς, καθημερινές, Κυριακές και γιορτές, στους δρόμους και των οκτώ δημοτικών διαμερισμάτων.
Κάδοι ξεχειλισμένοι από απορρίμματα και βουναλάκια σκουπιδιών τριγύρω, τα οποία, καθώς ανέβηκε λίγο η θερμοκρασία, άρχισαν να σκορπάνε πλέον έντονη δυσοσμία, ενώ οι κάτοικοι με τρόμο αναρωτιούνται τι θα ακολουθήσει το καλοκαίρι με τη ζέστη. Την ίδια στιγμή, οι δρόμοι είναι γεμάτοι από σακούλες απορριμμάτων, καθώς μεταφέρονται άλλοτε από τον αέρα και άλλοτε από τα αδέσποτα ζώα και τα τρωκτικά, που πλέον κάνουν… πάρτι και είναι ίσως τα μόνα που νοιώθουν ικανοποίηση από την κατάσταση αυτή!!
Το εξοργιστικό, είναι ότι η διοίκηση Μαυρομάτη, που εκλέχθηκε το 2014 στο τιμόνι της δημοτικής αρχής με σημαία της το σλόγκαν για… «καθαρό δήμο Θερμαϊκού», όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για τη βελτίωση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, αλλά απαξιοί κιόλας να εκδώσει κάποια ανακοίνωση για να εξηγήσει στους συνδημότες μας,- που πληρώνουν τα ακριβότερα δημοτικά τέλη σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα για την καθαριότητα- τους λόγους που πλέον τα απορριμματοφόρα κάνουν αποκομιδή μόνο μία έως δύο φορές το πολύ την εβδομάδα.
Μαζί με τα σκουπίδια, ξεχείλισε και η οργή των κατοίκων του δήμου Θερμαϊκού και η λέξη «ντροπή» είναι ίσως η μόνη που ταιριάζει στο αίσχος αυτό.
Καλούμε τη δημοτική αρχή του κ.Μαυρομάτη να ρίξει ιδιαίτερο βάρος στην καθαριότητα και να φροντίσει ώστε να γίνεται σωστή καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων από όλα τα σημεία του Δήμου. Διαφορετικά, εάν συνεχιστεί αυτή η τραγική κατάσταση με τα σκουπίδια και το επόμενο διάστημα, όταν αρχίσουν να συρρέουν οι επισκέπτες και οι τουρίστες στο Θερμαϊκό την θερινή περίοδο, αυτό θα λειτουργήσει δυσφημιστικά για την περιοχή μας. Και την ευθύνη τότε θα την έχει αποκλειστικά η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού και κανείς άλλος».
                                                                        Περαία 27 Μαρτίου 2017

                                                ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.