Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Κατάληψη του Δημαρχείου Θερμαϊκού από τους εργαζόμενους

Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο Δήμο Θερμαϊκού
Στην κατάληψη του Δημαρχείου Θερμαϊκού πρόκειται να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι του Δήμου, αύριο Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, από την έναρξη του ωραρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας που αφήνονται άλυτα να χρονίζουν από τη διοίκηση Μαυρομάτη σοβαρά προβλήματα, τα οποία απασχολούν το προσωπικό του Δήμου.

Η κατάληψη θα γίνει σε υλοποίηση απόφασης της Γενικής Συνέλευσης που είχαν πάρει οι εργαζόμενοι, στις 6 Οκτωβρίου 2016, και αποτελεί τη  συνέχεια μιας σειράς ενεργειών για την διεκδίκηση της επίλυσης των εργασιακών μας προβλημάτων, όπως η μη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, γάλατος, μη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων άρα και εμβολιασμού των εργαζομένων, μη επισκευή οχημάτων, μη αγορά νέων οχημάτων -με συνέπεια οι εργαζόμενοι να διακινδυνεύουν την σωματική τους ακεραιότητα- και μη τήρηση της νομοθεσίας για την κίνηση τους.
Ακόμη, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλοφος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού, σε κάποιους χώρους εργασίας (π.χ. πρώην Δημαρχείο Ν. Μηχανιώνας, ΚΕΠ Ν. Επιβατών, σοφίτα Δημαρχείου) δεν έγιναν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να μην πλημμυρίζουν όταν σημειώνονται βροχοπτώσεις και σε κάποιους άλλους (π.χ. αμαξοστάσιο Επανομής, Δευκαλίωνος, Ανθέων, σοφίτα Δημαρχείου), είναι απαραίτητη η εξασφάλιση στοιχειωδώς ικανοποιητικών συνθηκών εργασίας και από άποψη θερμοκρασίας και από άποψη υγιεινής.
Επιπλέον, συνεχίζονται οι πάρα πολλές μετακινήσεις εργαζομένων (χαρακτηριστικό παράδειγμα η μετακίνηση συναδέλφου σε άλλη οργανική μονάδα πριν την ανάληψη καθηκόντων σε άλλη οργανική μονάδα) τις περισσότερες φορές χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντών και των προϊσταμένων τους, με αποτέλεσμα υπηρεσίες που λειτουργούσαν να αποσυντονίζονται, να χάνονται εργατοημέρες για την μετεγκατάσταση και για την ενημέρωση των υπαλλήλων στα νέα τους καθήκοντα.
Σοβαρό επίσης θέμα παραμένει η υποστελέχωση και υπολειτουργία πολλών Υπηρεσιών. Συνεχίζονται οι ελλείψεις βασικών προμηθειών για την λειτουργία των υπηρεσιών, όπως καύσιμα, χαρτί, είδη ευπρεπισμού και καθαριότητας, μελάνια κ.α. Όλα αυτά γνωστοποιήθηκαν με το με αριθμό πρωτ.36/10-10-2016 έγγραφο του Συλλόγου, καθώς και με τα αριθμ. πρωτ: 11/10-02-2015, αριθμ. πρωτ. 11/22-02-2016, αριθμ. πρωτ. 29/22-09-2016, συζητήθηκαν με την Δημοτική Αρχή κατά την συνάντηση της 25ης Οκτωβρίου 2016 και από τότε δεν έχει επιλυθεί κανένα με άμεση επίπτωση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

Τέλος με την ανακοίνωσή του ο Σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους στο Δήμο στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7.00 το πρωί της Πέμπτης 2 Μαρτίου έξω από το Δημαρχείο Θερμαϊκού. Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού, Πέτρος Πετρίδης και η Γενική Γραμματέας Ειρήνη Ζορμπά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.