Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ημερίδα: "Το όραμα για τη Θεσσαλονίκη"

Hμερίδα στην οποία θα παρουσιαστεί η στρατηγική για μία βιώσιμη, λειτουργική και φιλική Θεσσαλονίκη του μέλλοντος πραγματοποιείται σήμερα, με θέμα «Θεσσαλονίκη 2030: ενισχύοντας την αστική ανθεκτικότητα της πόλης».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αναμένεται να ανακοινώσει το Τοπικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΤΑΠ) για την Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης. Έργα που θα αφορούν διαχείριση αποβλήτων, αντιπλημμυρική προστασία, πράσινες υποδομές, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, καινοτομία - επιχειρηματικότητα και τουριστική ανάπτυξη.
Η Στρατηγική «Θεσσαλονίκη 2030: ενισχύοντας την αστική ανθεκτικότητα της πόλης» είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το διεθνές πρόγραμμα “100 Ανθεκτικές Πόλεις” (100RC) του Ιδρύματος Rockefeller και συγκροτήθηκε από το ειδικό γραφείο Αστικής Ανθεκτικότητας (Resilient Thessaloniki) σε συνεργασία με φορείς και πρωτοβουλίες της πόλης.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης πρόκειται να αναπτύξει το όραμά του για μία Θεσσαλονίκη, παραθαλάσσια, εξωστρεφή, που εμπνέει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της και επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της, ενισχύοντας την τοπική της οικονομία και με σεβασμό στους φυσικούς της πόρους. Θα αναφερθεί στους βασικούς στόχους προκειμένου να διαμορφωθεί μια πιο βιώσιμη πόλη όπου η κινητικότητα και τα αστικά συστήματα θα υπηρετούν τους κατοίκους της, μία πόλη ανοικτή με δυναμική τοπική οικονομία και ένα αποτελεσματικό σύστημα αστικής διακυβέρνησης.

Πριν από την ημερίδα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης θα έχει συνάντηση εργασίας με την επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη", Ρ. Καλφακάκου και Δημοτικούς Συμβούλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.