Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Καταγγελία της "Λαϊκής Επιτροπής" για τα τηγανέλαια

Την αντίθεσή της στην απόφαση της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού να προχωρήσει στην ανάθεση σε ιδιώτη της συλλογής τηγανελαίων από τους μαθητές των σχολείων του δήμου Θερμαϊκού, διατυπώνει η «Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού»,  καταγγέλοντας ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για την εισβολή επιχειρηματιών  στα σχολεία στο όνομα της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση:
«Ο δήμος έχει απευθύνει πρόσκληση στα σχολεία για να συμμετάσχουν στη δράση συλλογής χρησιμοποιημένων βρώσιμων οικιακών ελαίων με κίνητρο την εξασφάλιση καύσιμων θέρμανσης στο σχολείο και με πρόσχημα την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης στη μαθητική κοινότητα και στους δημότες γενικότερα όπως αναφέρει. 
Η δράση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων με το οποίο παραχωρούνται σε ιδιώτες όλοι οι τομείς από την αποκομιδή των απορριμμάτων, την ανακύκλωση έως τη διαχείριση τους για την παραγωγή ενέργειας και άλλων. Ένας τομέας που αποφέρει μεγάλα και εξασφαλισμένα κέρδη για επιχειρηματίες. 
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η εισβολή των ιδιωτών θα είναι προς το συμφέρον μας και ότι  απέτυχε ο δημόσιος και δημοτικός φορέας στη διαχείριση.
Ας αναρωτηθούμε πως έφτασαν να υπολειτουργούν υπηρεσίες και δομές. Μήπως όταν μειώθηκαν οι χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό,  περιέκοψαν τις δαπάνες και μειώθηκε το προσωπικό;
¨Δεν μπορούμε να ανανεώσουμε τα απορριμματοφόρα και να τα συντηρήσουμε, απαγόρευσαν τις προσλήψεις,  μας είπαν όταν δόθηκε η αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη. Οι καλύτερες υπηρεσίες που μας υποσχέθηκαν γρήγορα μετατράπηκαν σε βραχνά.
Σήμερα επιχειρούν κάτι καινούργιο την εισβολή ιδιωτών στα σχολεία για να αποκτήσουν οι μαθητές περιβαλλοντική συνείδηση  μέσα από την συλλογή τηγανέλαιων!!!!! Γιατί άραγε επιλέχτηκαν τα σχολεία ως ένας από τους τόπους συλλογής;
Γνωρίζουν ότι το κίνημα των εκπαιδευτικών, οι μαθητές και οι σύλλογοι γονέων θέλουν να υπερασπιστούν το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, ότι είναι αντίθετοι στην παρέμβαση των ιδιωτικών εταιρειών στα σχολεία, γι αυτό βάζουν και σαν  δόλωμα την εξασφάλιση καύσιμου για θέρμανση με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Έτσι θέλουν να μειώσουν τις αντιδράσεις.
Μας θέλουν συνένοχους !
Την ώρα που η λαϊκή οικογένεια πληρώνει υπέρογκα ποσά για φόρους, δημοτικά τέλη και άλλα καλείται να πει ναι στην παραπέρα υποχρηματοδότηση των σχολείων για τη συντήρηση και λειτουργία τους, να βάζει συνεχώς το χέρι στην τσέπη για να καλύψει τις ανάγκες.
Μας θέλουν υποταγμένους, με λειψή μόρφωση και δικαιώματα.
Μας θέλουν να αποδεχτούμε το νέο «κοινωνικό σχολείο» , το «αυτόνομο» οικονομικά, το σχολείο της «αγοράς» στο δρόμο που χάραξε η ΕΕ εδώ και 20 χρόνια. Στοχεύουν στην παραπέρα υποταγή της εκπαίδευσης στις ανάγκες των μονοπωλίων και της κερδοφορίας τους.
Έτσι ενώ υπάρχουν οι προϋποθέσεις να δίνεται σε όλους τους νέους και από νωρίς μια γενική επιστημονική και ολοκληρωμένη εκπαίδευση έχουμε πρόωρη ειδίκευση και στενό επαγγελματικό προσανατολισμό που μπαίνουν εμπόδιο στην διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε απασχόληση.
Θέλουν ένα σχολείο που θα βγάζει φτηνούς εργαζόμενους και που θα διαπαιδαγωγεί τα παιδιά με τις αξίες των εκμεταλλευτών για να αποδέχονται την κυριαρχία τους, όπου οι ιδιώτες χορηγοί θα συνδιαμορφώνουν το πρόγραμμα ώστε η παροχή της γνώσης που  θα παρέχεται να εξυπηρετεί  τις ανάγκες της αγοράς αντί της ολόπλευρης γνώσης.  Για αυτό σπρώχνουν γρήγορα τα παιδιά στην κατάρτιση, στη φτηνή και ευέλικτη εργασία. Για αυτό τα πετούν έξω από τη γενική μόρφωση. Τα θέλουν ανίκανα να αμφισβητήσουν το σύστημα και την εξουσία του.
Οι εργάτες, οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες και αγρότες, οι γυναίκες δεν μπορούν να αφήσουν την υπόθεση της μόρφωσης και της διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους στα νύχια του κεφαλαίου.
Τα μυαλά και οι ψυχές των παιδιών μας δεν μπορεί να διαπλάθονται από αυτούς που ευθύνονται για την βαρβαρότητα που βιώνουμε.
Όλοι μαζί πρέπει να αντισταθούμε στα σχέδια τους.
Ø  Κανένας επιχειρηματίας – χορηγός στα σχολεία.
Ø  Πλήρης χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ø  Δωρεάν πετρέλαιο και φυσικό αέριο για θέρμανση των σχολείων.

Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.