Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Υποβολή αιτήσεων στο Δήμο για ζημιές σε κτήρια λόγω πλημμυρών


Με ανακοίνωσή του ο δήμος Θερμαϊκού, καλεί τους δημότες των οποίων τα κτήρια υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, να υποβάλουν αιτήσεις εντός προθεσμίας τριών μηνών στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για να τύχουν στεγαστικής συνδρομής. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στον κ. Δίγκα Κυριάκο, τηλ. 2313337641 και ώρες 08:00-14:00.

Όπως έγραψε χτες ο «Φάρος του Θερμαϊκού», με την Κ.Υ.Α. των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών, Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης και Υποδομών Μεταφορών, που δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθ. 637/Β/01.03.2017 Φ.Ε.Κ., έγινε η οριοθέτηση των περιοχών που χορηγείται στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες της 6ης/7ης Σεπτεμβρίου, που έπληξαν ολόκληρο τον Δήμο Θερμαϊκού.
Στις περιοχές που οριοθετήθηκαν χορηγείται, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις της Κ.Υ.Α., στεγαστική συνδρομή για την επισκευή ή την ανακατασκευή των κτιρίων που έχουν υποστεί βλάβες. Δικαιούχοι είναι οι ιδιοκτήτες/-τριες, οι οποίοι/-ες την ημέρα του συμβάντος είχαν την πλήρη ή την ψιλή κυριότητα των κτιρίων που υπέστησαν βλάβες. Η στεγαστική συνδρομή συνίσταται από 60% δωρεάν κρατική αρωγή και από 40% άτοκο δάνειο που χορηγείται από πιστωτικά ιδρύματα.
Ο/Η ιδιοκτήτης/-τρια (ή ο/η διαχειριστής/-στρια σε περίπτωση διηρημένης ιδιοκτησίας) κτιρίου που έχει πληγεί από τις προαναφερόμενες πλημμύρες, εφόσον επιθυμεί τον έλεγχό του και την έκδοση πορίσματος χαρακτηρισμού του, πρέπει να υποβάλει στο Δήμο, ο οποίος στη συνέχεια θα διαβιβάσει στην αρμόδια Υπηρεσία, τις αιτήσεις για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο, εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης στο υπ’ αριθ. 637/Β/01.03.2017 Φ.Ε.Κ. Η αίτηση αυτή θα συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οικοδομική άδεια (εφόσον υπάρχει), οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.