Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΔΕΗ: Απίστευτο αλαλούμ με το χαράτσι


Απίστευτο αλαλούμ, επικρατεί σχετικά με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το χαράτσι της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα, καθώς η ασυνεννοησία μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και ΔΕΗ, έχει οδηγήσει τους πολίτες πλέον στα όρια της νευρικής κρίσης.

Τις τελευταίες ημέρες η ΔΕΗ, έστω και ανεπίσημα, δεχόταν από χιλιάδες πολίτες την πληρωμή μόνο του ποσού που αντιστοιχεί στο ρεύμα. Τώρα όμως φαίνεται ότι χάρη στην ασυνεννοησία ανάμεσα στα υπουργεία και τις υπηρεσίες, οι πολίτες αυτοί είναι στον αέρα.
Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές σχηματίζουν και σήμερα ουρές έξω από τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ και οι υπάλληλοι από την πλευρά τους δεν γνωρίζουν τι πρέπει να δεχθούν και τι όχι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ χθες η ΔΕΗ δέχονταν χωρίς διευκρινήσεις το αντίτιμο του ρεύματος, σήμερα οι υπάλληλοί της βάζουν μια σφραγίδα για να διευκρινήσουν ότι η πληρωμή γίνεται έναντι!
Ως τώρα με βάση το γεγονός ότι είναι ξεχωριστό το ποσό που πληρώνει κανείς για το ρεύμα και άλλο αυτό για το χαράτσι η ΔΕΗ, ίσως σε μια κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης, εισέπραττε από τους πολίτες που το ζητούσαν μόνο τα χρήματα για το ρεύμα.
Έτσι, οι πολίτες έφευγαν από το γκισέ νομίζοντας ότι έχουν πληρώσει το ρεύμα και έχουν αφήσει ανεξόφλητο το χαράτσι. Από χθες όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
«Δεν έχει κανένα πρακτικό νόημα η μερική εξόφληση ενός λογαριασμού της ΔΕΗ, γιατί στον επόμενο λογαριασμό εξοφλείται το τμήμα του λογαριασμού που δεν έχει καταβληθεί, δηλαδή αυτό που αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων και όχι την κατανάλωση ρεύματος», λέει τώρα το υπουργείο Οικονομικών,  ερμηνεύοντας τη διάταξη.
Όλα δείχνουν ότι στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς βλέπουν ότι υπάρχει μεγάλη υστέρηση στα προσδοκώμενα έσοδα του κράτους, θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να εισπράξουν από τους πολίτες με καταναγκασμό το χαράτσι που ανέρχεται περίπου στα 2 δις ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.