Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας: Δενδροφύτευση στο Τριάδι


Δενδροφύτευση στο Τριάδι του δήμου Θέρμης,  διοργανώνεται από φοιτητές, ως συνέχεια της πρώτης συστηματικής δενδροφύτευσης του Κεδρηνού λόφου από καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Δασολογίας του ΑΠΘ, το 1931 και δημιουργίας τότε του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης. Η δενδροφύτευση γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας.

«Προστατέψτε, βελτιώστε, μεγαλώστε και παραδώστε σε καλύτερη κατάσταση τα δάση στις ερχόμενες γενιές, ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί» είναι το σύνθημα που συνοδεύει τις εκδηλώσεις της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα Δασοπονίας, στις 21η Μαρτίου.
Αύριο, Κυριακή, Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, στις 21 Μαρτίου, θα γίνει διανομή φυταρίων σε πολίτες στην πλατεία Αριστοτέλους και την Καμάρα, από τις 10.00 έως τις 12.00. και στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον καθηγητή του ΑΠΘ, Δημήτριο Αλιφραγκή, στην αίθουσα τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με θέμα «Κλιματική αλλαγή και δασικά οικοσυστήματα: Μια διαχρονική σχέση αλληλεξάρτησης».
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FΑΟ) καθιέρωσε την 21η Μαρτίου κάθε έτους, πρώτη ημέρα της άνοιξης, να εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να αφυπνίζει όλο τον κόσμο και να υπενθυμίζει ότι ζωή χωρίς δάση και φυσικό περιβάλλον δε μπορεί να υπάρξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.