Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

"Σωτήρες" και πάλι στον ορίζοντα


Να λοιπόν που η χώρα, μετά από όσους την κυβέρνησαν την τελευταία 35ετία, οδηγώντας την στην απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, απέκτησε και νέο… σωτήρα. Ο λόγος για τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., ζήτησε να του δώσει ο ελληνικός λαός αυτοδυναμία για να μπορέσει, λέει, να «σώσει τη χώρα». Και η υπογραφή του στο μνημόνιο Νο 2; Και η υπογραφή του στα αντιλαϊκά μέτρα που οδηγούν τους πολίτες στη φτώχεια και την εξαθλίωση; Ποιος μπορεί να τα ξεχάσει αυτά;

«Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξω την Ελλάδα». Με τα λόγια αυτά στο τέλος της ομιλίας του ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε το αίτημά του για ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία. «Θέλω τα χέρια λυμένα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη για να σωθεί η χώρα. Με τη συμφωνία κερδίσαμε χρόνο, με την αυτοδυναμία θα αξιοποιήσουμε τον χρόνο για το καλό της χώρας. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη μόνο από καλή διαχείριση, αλλά από μεγάλες αλλαγές. Οι όποιες μεγάλες αλλαγές στηρίχθηκαν πάντα σε ισχυρές κυβερνήσεις διαχρονικά στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό». 
Συνεχίζοντας την επιχειρηματολογία του, ο κ. Σαμαράς είπε: «Ετοιμάζουμε μία νέα μεταπολίτευση και αυτό απαιτεί αυτοδυναμία». Απάντησε, όμως, και στα ερωτήματα περί της ανάγκης γενικότερης συναίνεσης: «Θέλουμε και θα επιδιώξουμε εθνική συνεννόηση με όλους, άλλο όμως η εθνική συνεννόηση και άλλο η συγκυβέρνηση. Με μικροκομματικά παζάρια, που θυσιάζουν το εθνικό συμφέρον, δεν θα αλλάξει η Ελλάδα». 
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη ότι θα συγκροτήσει ολιγομελές και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα και ότι η συνεργασία περισσότερων κομμάτων εμποδίζει ένα μικρό επιτελικό σχήμα. Επανέλαβε δε την κριτική του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι τα στελέχη του είναι συνυπεύθυνα και άρα είναι δύσκολο να υπάρξει την επομένη των εκλογών συνεργασία.
Ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε την απόφασή του να μπει στη συγκυβέρνηση και να ψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο, λέγοντας ότι «κάποιοι ήθελαν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία για να αφήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ». 
Φραστική επίθεση, όμως, εξαπέλυσε και στην Αριστερά. «Δεν ασκεί πολιτική είναι οι προφήτες της συμφοράς. Κάποιοι από αυτούς τις μισές μέρες της εβδομάδας θέλουν το ευρώ και τις άλλες μισές δεν το θέλουν. Βρίσκονται σε σύγχυση και απελπισία. Επέβαλαν τις συντεχνίες, έδιωξαν τις επιχειρήσεις, ανέχθηκαν τους κουκουλοφόρους. Θα μάθουν ότι δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο. Τους το λέμε ευθέως ότι δεν βρίσκονται υπεράνω κριτικής» σημείωσε. Κορυφώνοντας είπε ότι είναι «αδιόρθωτοι γιατί τώρα, που η χώρα πάει να ορθοποδήσει, εκείνοι καλλιεργούν σύγχυση και απελπισία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.