Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Συνωστισμός υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σε Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης


Ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης θα είναι
επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α΄ Θεσσαλονίκης
Συνωστισμός υποψηφίων για τα δύο ψηφοδέλτια Α΄και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τις δυσκολίες για την συγκρότηση ψηφοδελτίων του Συνασπισμού, που υπήρχαν στις προηγούμενες εκλογές του 2009.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου άρχισαν μόλις την Παρασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό με ανοιχτή διαβούλευση και συλλογικές αποφάσεις, που πάντως θα επικυρωθούν από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα. Στις μέχρι τώρα εκτός των διαδικασιών συζητήσεις έχουν ακουστεί περισσότερα από 30 ονόματα για τις 20 θέσεις του ψηφοδελτίου.
Μεταξύ αυτών του Τάσου Κουράκη, του Μανώλη Λαμτζίδη, της Ρίας Καλφακάκου, της Δέσποινας Χαραλαμπίδου, του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, της Πέτυς Πέρκα, της Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, του Νίκου Σαμανίδη, του Λευτέρη Αρβανίτη, της Έφης Αχτσιόγλου, του Αλέξη Μπένου, του Θοδωρή Σδούκου, του Στράτου Κερσανίδη, του Μίλτου Οικονόμου, του Γιώργου Θεοδωρόπουλου και της Γιάννης Γαϊτάνη.
 Όσον αφορά το χώρο των συνεργαζόμενων, εδώ και κάποιο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πολιτικό φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με το γνωστό εργατολόγο Άρι Καζάκο, τον οποίο το συμμαχικό σχήμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς θέλει για υποψήφιο στην Α’ Θεσσαλονίκης.
Στις συζητήσεις για τη διεύρυνση του ψηφοδελτίου έχει ακουστεί και το όνομα του βετεράνου ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Σάββα Κωφίδη, που έχει έντονη κινηματική δράση και γνωστή τοποθέτηση στα αριστερά της πολιτικής.

Στη  Β΄ Θεσσαλονίκης
Στη Β’ Θεσσαλονίκης έχουν κλείσει οι υποψηφιότητες της Λίτσας Αμμανατίδου, του Στρατή Πλωμαρίτη, του Δημήτρη Καμπούρη, του Κώστα Αμπατζά, της Ίριδας Πανδίρη, του Χρήστου Ρώσσιου και πολύ κοντά στο να κλείσουν είναι οι υποψηφιότητες του Στέλιου Κεχαγιά και της Ευαγγελίας Ζέρβα. Πάντως παραμένει ανοιχτό το θέμα της διεύρυνσης, που είναι πιθανό να φέρει αλλαγές στην τελική σύνθεση του ψηφοδελτίου.

Πηγή: εφημερίδα «Μακεδονία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.