Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Καταργεί τις εξέδρες των παρελάσεων ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

Παράδειγμα προς μίμηση ο  δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη που αποφάσισε να καταργήσει τις εξέδρες των επισήμων στις παρελάσεις, σημειώνοντας με έμφαση ότι η οφειλόμενη τιμή δεν είναι στα πρόσωπα που καμαρώνουν στις εξέδρες, αλλά στα ιστορικά γεγονότα και τους πρωταγωνιστές τους.
Μετά την κοινοποίηση της απόφασής του στους υπηρεσιακούς φορείς του δήμου, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτετζίδης δήλωσε ότι "επί χρόνια μένουμε στον τύπο των παρελάσεων, χάνοντας την ουσία των ιστορικών γεγονότων. Η οφειλόμενη τιμή δεν είναι στα παρόντα πρόσωπα αλλά στα ιστορικά γεγονότα και τους πρωταγωνιστές τους.
Η εξέδρα στις παρελάσεις είναι μια εθιμική συνήθεια που σηματοδοτεί μια απόσταση ανάμεσα στους θεσμούς και την κοινωνία. Η θέση των «επισήμων» είναι ανάμεσα στον κόσμο από τον οποίο προέρχονται. Για να έχουν την ίδια εικόνα και να μοιράζονται τα ίδια αισθήματα. Είναι ένας πολύ χρήσιμος και αναγκαίος συμβολισμός. Εμείς καταργούμε οριστικά τις εξέδρες των επισήμων στις παρελάσεις και παίρνουμε τη θέση μας δίπλα στους πολίτες".
Η απόφαση του δημάρχου θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου για όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.