Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ιπτάμενο αυτοκίνητο δοκιμάστηκε στις ΗΠΑ !


Αυτοκίνητο-αεροπλάνο, με την ονομασία «Transition», δοκίμασε με επιτυχία η αμερικανική εταιρεία Terrafugia. Και έχοντας εξασφαλίσει τη σχετική άδεια από τις αμερικανικές αρχές, προσδοκά ότι το αυτοκίνητο θα βγει στην αγορά σε ένα χρόνο περίπου.
Το test drive - ή καλύτερα «τεστ πτήσης»- διήρκεσε οκτώ λεπτά. «Με το τεστ μας αποδείξαμε ότι είναι εφικτό αυτό που κάποτε εθεωρείτο ένα αδιανόητο όνειρο» δήλωσε ο Καρλ Ντίτριχ, ιδρυτής της εταιρείας που εδρεύει στη Μασαχουσέτη.
Το ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι διθέσιο και έχει πάρει πολλά στοιχεία από το Fiat 500. Το πλάτος του είναι 2,3 μέτρα, δηλαδή όσο ενός αυτοκινήτου και έτσι χωρά σε ένα κανονικό γκαράζ. Ωστόσο, όταν τα φτερά ανοίγουν αυξάνεται στα οκτώ μέτρα. Το όχημα χρειάζεται περίπου 750 μέτρα διάδρομο για να απογειωθεί.
Η αρχική τιμή πώλησης είναι γύρω στα 279.000 δολάρια (215.000 ευρώ) και ήδη έχουν γίνει 100 παραγγελίες από ενδιαφερόμενους αγοραστές. Το αυτοκίνητο-αεροπλάνο έχει ακτίνα δράσης 787 χλμ. Βέβαια, οι οδηγοί για να το αποκτήσουν θα πρέπει να είναι επίσης πιλότοι και να έχουν τουλάχιστον 20 ώρες πτήσης στο ενεργητικό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.