Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Απέτυχε η Θεσσαλονίκη στη διεκδίκηση του τίτλου "Πράσινη Πρωτεύουσα 2014"

Τελικά ήθελε πολύ δουλειά πέρα από
το λογότυπο για τη διεκδίκηση
Έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες διεκδίκησης του τίτλου της «Πράσινης Πρωτεύουσας 2014», καθώς στη θέση της Θεσσαλονίκης, προκρίθηκαν να συμμετέχουν στον τελικό της επιλογής οι πόλεις του Μπρίστολ, της Φρανκφούρτης και της Κοπεγχάγης.

Για την αποτυχία αυτή της Θεσσαλονίκης, ενημέρωσε με προσωπική επιστολή τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Falkenberg χωρίς να παραλείψει να εκθειάσει την πληρότητα και την ποιότητα του φακέλου της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης.
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη διαδικασία συμμετοχής μας στη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πράσινης Πρωτεύουσας 2014, και από την θετική αξιολόγηση της αίτησής μας ως ‘εξαιρετικής ποιότητας’ παρά το ότι οι πόλεις που βρέθηκαν στη τελική επιλογή είναι το Μπρίστολ, η Φρανκφούρτη και η Κοπεγχάγη, πόλεις με μεγάλη παράδοση στη περιβαλλοντική διαχείριση. Η όλη εμπειρία ήταν μία εξαιρετική άσκηση συνεργασίας με όλους τους φορείς της πόλης. Επιπλέον κερδίσαμε εμπειρία και γνώση των διεθνών καλών πρακτικών στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης και αναγνώριση των προσπαθειών της Διοίκησής μας να κάνει την πόλη της Θεσσαλονίκης καλύτερη για τους κατοίκους της. Είναι καιρός πια να αφήσουμε τις συζητήσεις στην άκρη και να αρχίσουμε να υλοποιούμε πολιτικές για τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Κώστας Ζέρβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.