Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Σκληρή γλώσσα ΣΥΡΙΖΑ κατά MEGA

Σκληρή γλώσσα κατά του MEGA χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για την προσπάθειά του, παρακάμπτοντας τη διακομματική, να στήσει μονολόγους Βενιζέλου - Σαμαρά, τους οποίους ονομάζει debate. Έτσι σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Αυγή», καταγγέλλεται το MEGA για «απροκάλυπτη παρέμβαση υπέρ του μνημονιακού μπλοκ, ιδιαιτέρως του Ευ. Βενιζέλου, και εις βάρος της Αριστεράς από τη διαπλοκή του καναλιού των εκδοτών». Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα:

«Πανικόβλητο το μνημονιακό κατεστημένο από τα γκάλοπ που καταγράφουν ανεπανόρθωτη ζημιά του δικομματικού συστήματος, μεθοδεύει ωμές παρεμβάσεις προκειμένου, τις επόμενες λίγες μέρες μέχρι τις κάλπες, να αναχαιτίσει την αυξανόμενη επιρροή της Αριστεράς και να νοθεύσει το αντιμνημονιακό φρόνημα της κοινωνίας.
Το Mega, το οποίο από τη μετοχική σύνθεσή του αποτελεί ανάγλυφο της διαπλοκής, επί ενάμιση χρόνο είχε αποκλείσει τον Αλέξη Τσίπρα από τις πολιτικές εκπομπές και τώρα τον "θυμήθηκε" αναγκαζόμενο να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Διακομματικής. Το ίδιο κανάλι προχώρησε χθες σε απροκάλυπτη παρέμβαση επιχειρώντας να εγκαταστήσει καθεστώς προεκλογικής ανισοτιμίας εις βάρος της Αριστεράς και των μικρότερων κομμάτων. Σε αντίθεση με όσα διακομματικά είχαν συμφωνηθεί και εφαρμόστηκαν στις εκλογικές αναμετρήσεις της τελευταίας δεκαετίας, το κανάλι ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διοργανώσει debate μόνο ανάμεσα στον Ε. Βενιζέλο και τον Α. Σαμαρά. Πρόκειται για κίνηση εξυπηρέτησης του Ε. Βενιζέλου, ο οποίος για κατανοητούς λόγους αποφεύγει τον διάλογο με την Αριστερά.
Οι εμπνευστές αυτής της τακτικής ας αντιληφθούν ότι έχει περάσει ανεπιστρεπτί η περίοδος του αρχηγικού δικομματισμού. Οι μονομαχίες των δύο δεν αντιστοιχούν σε ανάλογο κοινωνικό και πολιτικό συσχετισμό. Πρόκειται για αναχρονισμό, με τον οποίο επιχειρείται να δοθεί η ψευδής εντύπωση ότι τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα παραμένουν κυρίαρχα του πολιτικού σκηνικού. Πρόκειται για συμβολισμό χωρίς ουσία. Θέλουν να εμφανίσουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ότι διασταυρώνουν τα ξίφη τους μπροστά στις κάλπες όταν συγκυβερνούν επί τόσο καιρό και ανοικτά συζητούν να συγκυβερνήσουν και μετά τις εκλογές. Στην ουσία πρόκειται για διάλογο "του ενός"!
Χρειάζεται δημοκρατική επαγρύπνηση, ώστε η λαϊκή ψήφος να φτάσει αλώβητη στις κάλπες και στα κομπιούτερ το βράδυ των εκλογών. Τα κόλπα τύπου Mega συνιστούν απόπειρες νόθευσης του πολιτικού φρονήματος των πολιτών και εγκαθίδρυσης περιοριστικού πλαισίου, με τη συκοφάντηση της Αριστεράς ως "δύναμης των άκρων" και την εξώθησή της εκτός πολιτικής διεκδίκησης. Ήλθε όμως η ώρα που η κοινωνία μπορεί να αφαιρέσει την πολιτική πρωτοβουλία από το μνημονιακό κατεστημένο και να ανοίξει νέους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.