Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Προφυλακίστηκε και η κόρη του Τσοχατζόπουλου!

Προφυλακιστέα κρίθηκε και η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή. Η Αρετή Τσοχατζοπούλου είναι κατηγορουμένη στην υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πατέρα της από προμήθειες όπλων για το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα η κόρη του πρώην υπουργού, στις 25 Μαΐου 2006 φέρεται -σε συνεργασία με τον επίσης κρατούμενο συγκατηγορούμενο της Αστέριο Οικονομίδη, ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας- μέσω κατάρτισης εικονικού συμβολαίου, να αγόρασε διαμέρισμα στο Κολωνάκι, επιφανείας 402 τετραγωνικών μέτρων. Το επίμαχο ακίνητο εμφανιζόταν να ανήκε την εταιρεία του Οικονομίδη προερχόμενο από αγορά, με πωλήτρια εξωχώρια εταιρεία που ανήκε στον πρώην υπουργό.
Κατά το κατηγορητήριο, η Αρετή Τσοχατζοπούλου «επωφελήθηκε» από τη δραστηριότητα της οργάνωσης που λειτουργούσε για τους σκοπούς της απόκρυψης παράνομων αμοιβών του Ακη Τσοχατζόπουλου και είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη δομή της (της οργάνωσης) στην αλλοδαπή. Αναφέρεται, επίσης, ότι η συμμετοχή της στην οργάνωση αυτή δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί.
Ενώπιον του ανακριτή θα απολογηθούν σήμερα η θεία και ο αδελφός της συζύγου του πρώην υπουργού, Βίκυς Σταμάτη, η οποία θα περάσει αύριο και εκείνη το κατώφλι του ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.