Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Βολές Νίκου Παπανδρέου κατά του αδελφού Γιώργου

Ευθείες βολές του Νίκου Παπανδρέου κατά του αδελφού του Γιώργου για τις επιλογές των συμβούλων του πρώην πρωθυπουργού, καθώς κάνει λόγο για στρατηγικά λάθη και λάθος απαντήσεις που δόθηκαν σε ερωτήματα που έθεσε η τρόικα.
Ο Νίκος Παπανδρέου σε άρθρο του με τίτλο «Η τρόικα στέλνει οικονομολόγους, εμείς απαντάμε με δικηγόρους», στην «Οικονομική Επιθεώρηση» του Μαΐου είναι αρκετά επικριτικός για τα στελέχη που επέλεξε ο αδελφός του στην Κυβέρνηση και έτσι εμμέσως πλην σαφώς είναι επικριτικός έναντι του Γιώργου Παπανδρέου.
«Δεν υπήρξαν οι άνθρωποι εκείνοι που θα μπορούν να απαντούν με στοιχεία και να αντιπαρατίθενται, όταν προκύπτει η ανάγκη, προς τις ξένες ομάδες οικονομολόγων από το ΔΝΤ και την Ευρώπη, που μας επισκέπτονται», αναφέρει και συνεχίζει λέγοντας «γιατί άραγε να μη διαθέτουν και τα δικά μας υπουργεία Έλληνες οικονομολόγους από το ΔΝΤ;, Έτσι ώστε όταν οι ξένες οικονομικές αποστολές επισκέπτονται τη χώρα να βρίσκουν μπροστά τους, τους δικούς μας που θα μιλάνε την ίδια γλώσσα και που θα είναι σε θέση να ανταποκρίνονται καλύτερα στις πιέσεις που μας ασκούνται έξωθεν;».
Όπως λέει μάλιστα ο Νίκος Παπανδρέου αυτό είναι μια στρατηγική ασυμμετρία, τονίζοντας μάλιστα πως «αυτό το στρατηγικό λάθος διορθώνεται με μιαν απόφαση».
Μια απόφαση που δεν πάρθηκε από τον αδελφό του όσο είχε την πρωθυπουργία και έτσι κατά Νίκο Παπανδρέου η χώρα δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.