Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Μειωμένη στο ελάχιστο η κίνηση στην αγορά


Μειωμένη στο ελάχιστο για παραμονές Πάσχα, είναι η κίνηση στις αγορές της Θεσσαλονίκης και των γύρω δήμων, με τους καταστηματάρχες να… «διώχνουν μύγες», καθώς βλέπουν τους πελάτες να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα, μια και τα πορτοφόλια είναι πλέον άδεια. Η κατάσταση που περιγράφεται στο παρακάτω τηλεγράφημα του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ισχύει όχι μόνο για την αγορά της συμπρωτεύουσας, αλλά και για τα καταστήματα της Περαίας, της Μηχανιώνας, της Επανομής και της γύρω περιοχής.

«Η αγορά είναι θλιμμένη και η κίνηση υποτονική. Δεν κυκλοφορεί ο κόσμος. Το δώρο από ικανοποίηση έγινε πλέον υποχρέωση. Στην ελληνική αγορά, φέτος, ο τζίρος του Πάσχα θα είναι μειωμένος κατά 500 εκατομμύρια ευρώ. Η μείωση αναμένεται να φτάσει σε ποσοστό το 14% - 15%», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κώστας Χαντζαρίδης.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μεγαλύτερο πλήγμα θα δεχτούν για μια ακόμη φορά τα καταστήματα με τα είδη ένδυσης, ενώ τις ημέρες αυτές θα «σωθούν» μόνο τα μαγαζιά με τα παιδικά παπούτσια, τις πασχαλινές λαμπάδες και τα παιχνίδια.
«Τον τελευταίο χρόνο έχουμε αύξηση των κλειστών μαγαζιών κατά 63%, ενώ μόνο το τελευταίο εξάμηνο, από τον Αύγουστο του 2011 έως το Φεβρουάριο του 2012, σημειώθηκε αύξηση στα λουκέτα κατά 41%», διευκρίνισε ο κ. Χαντζαρίδης.
«Πρωταθλήτρια» στα κλειστά καταστήματα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, είναι η οδός Κασσάνδρου, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Αγίας Σοφίας, καθώς φαίνεται πως επηρεάστηκε από το μέτρο της πεζοδρόμησης που υλοποίησε ο κεντρικός δήμος.
«Ερήμωσε ο δρόμος της Αγίας Σοφίας με τις παρεμβάσεις του δήμου. Ήταν η ζωντανότερη κάθοδος στην αγορά και τώρα έχουμε 44 κλειστά μαγαζιά», σημείωσε ο κ. Χαντζαρίδης, προσθέτοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει καθόλου κίνηση στην πόλη από ξένους επισκέπτες, παραμονές του Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.