Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Γ.Παπανδρέου: "Άλλα εννοούσα όταν έλεγα λεφτά υπάρχουν

«Καλύτερα οι Έλληνες να θυμώνουν γι' αυτά που ζουν, παρά να ζήσουν την απόλυτη καταστροφή μιας χρεοκοπίας. Και αυτό το αποτρέψαμε. Ξέραμε ότι θα έχει κόστος. Αλλά ήταν συλλογική η απόφασή μας να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον» είπε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και την αύξηση της ανεργίας ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι «θα ήθελα εκ μέρους όλου του πολιτικού κόσμου να τους ζητήσω συγνώμη» και σημείωσε οτι: «πληρώσαμε και πληρώνουμε λάθη δεκαετιών».
Σχετικά με το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε: «Άκουσα τον κ. Σαμαρά πρόσφατα, να λέει ότι ‘‘η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα που την κατάντησαν υπερχρεωμένη. Ποιά είναι η περιουσία της χώρας μας: Είναι ο φυσικός της πλούτος… και είναι -πάνω απ' όλα- το ταλέντο των ανθρώπων της…’’. Τον ευχαριστώ που επαναλαμβάνει όσα λέω εδώ και χρόνια. Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έλεγα ‘‘λεφτά υπάρχουν’’. Ποτέ δεν το εννόησα ως εντολή για παροχές».
Όσον αφορά στην παραίτησή του από το αξίωμα του πρωθυπουργού ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι δεν είναι συμβατικός πολιτικός. «Κάθε φορά που λέω ότι δεν είναι η εξουσία αλλά η προσφορά στον τόπο που με ενδιαφέρει, το εννοώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.