Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Ι.Μαυρομάτης: "Ταρακουνάμε τα ατάραχα νερά της διοίκησης"


«Ταρακουνάμε συστηματικά τα ατάραχα ύδατα της διοίκησης του Δήμου και την προτρέπουμε να δει τον συνάνθρωπο, να απαλύνει τα προβλήματα των δημοτών σε αυτές τις δύσμοιρες εποχές και καταστάσεις», τονίζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» την οποία εκδίδει η παράταξή του.

Το άρθρο του κ. Μαυρομάτη υπό τον τίτλο «Τελικά, τι προσφέρει η αντιπολίτευση;» αναφέρει τα ακόλουθα:

Σε όλους είναι γνωστό ότι η παράταξή μας «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία» είναι η αξιωματική αντιπολίτευση στη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού.
Τί είναι όμως αντιπολίτευση; Ας μιλήσουμε, λοιπόν, με όρους της ισχύουσας νομοθεσίας. Είναι ο έλεγχος που ασκείται στις πράξεις,
αποφάσεις, ψηφίσματα προτάσεων, έργων και διατάξεων της διοίκησης από τις αντίπαλες παρατάξεις προς αυτήν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόκειται για στοιχείο αλληλένδετο με τη λειτουργία της δημοκρατίας, αφού πρέπει να εκπροσωπείται ολόκληρος ο δήμος και όλοι οι δημότες, ώστε να εγγυάται την διαφορετικότητα απόψεων, τον πλουραλισμό.
• Διότι πρέπει να ασκείται έλεγχος και κριτική στη διοίκηση.
• Διότι πρέπει να αποτρέπεται η μονοπώληση της εξουσίας, μόνον από συγκεκριμένους.
• Διότι πρέπει να υποδεικνύεται στους πολίτες και άλλος τρόπος προσέγγισης και αντιμετώπισης των προβλημάτων.
• Διότι τις περισσότερες φορές ο διάλογος ανάμεσα στην πλειοψηφία και τη μειοψηφία ενός Δημοτικού Συμβουλίου οδηγεί σε γόνιμες και σωστότερες αποφάσεις.
• Διότι μόνον έτσι θα ζυγίζονται οι αξίες, το δίκαιο και το άδικο, το σωστό και το λάθος.
• Διότι μόνον έτσι υπάρχει πηγή προόδου και πολιτισμού.
• Διότι μόνον έτσι πραγματώνεται η κοινωνική ομαλότητα και συνεργασία για την πρόοδο του δήμου, αφού –ας μην ξεχνάμε- κανείς δεν είναι παντογνώστης και από το καλό υπάρχει πάντα το καλύτερο.
Στο πλαίσιο όλων αυτών και πιστοί στις αρχές μας και στον έντιμο λόγο που δίνουμε στους συνδημότες μας επί 27 μήνες τόσο στην
αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και από την εφημερίδα μας, αλλά και γενικότερα, αναδεικνύουμε, προβάλλουμε, αγωνιζόμαστε, αντιστεκόμαστε σε ό,τι θεωρούμε λάθος.
Λάθος για τον συνδημότη μας, λάθος για τον τόπο που μένουμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.

Προτείνουμε λύσεις
Παράλληλα, προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις και συμβουλές,
αλλά και καταθέτουμε προτάσεις, ώστε να μειωθούν τα κόστη για
να εξοικονομηθούν πόροι. Ταρακουνάμε συστηματικά τα ατάραχα ύδατα της διοίκησης του Δήμου και την προτρέπουμε να δει τον συνάνθρωπο, να απαλύνει τα προβλήματα των δημοτών σε αυτές τις δύσμοιρες εποχές και καταστάσεις. Να πράξει, επιτέλους, η διοίκηση το αυτονόητο, αυτό που γίνεται σε τόσους άλλους Δήμους.
Συγκεκριμένα αναφέρω ενδεικτικά ορισμένες μόνο από τις παρεμβάσεις μας τα τελευταία δύο χρόνια:
Αποτρέψαμε την εκποίηση δημοτικού ακινήτου αλλά και την εγκατάσταση θυνείου στην Αγ.Τριάδα καθώς και την ανάθεση μελέτης νεκροταφείων ύψους 1.080.000 ευρώ στη Ν. Μηχανιώνα και την επιβολή αδίκων προστίμων στους επαγγελματίες για την μίσθωση αιγιαλού.
Αναδείξαμε την άνιση αντιμετώπιση των πολιτών με τα διαφορετικά τιμολόγια, όπως με τα τριπλάσια τέλη ύδρευσης στην Επανομή, την άνιση αντιμετώπιση των δημοτικών και τοπικών
κοινοτήτων με την παντελή έλλειψη υπηρεσιών.
Καταγγείλαμε την παθητική στάση της διοίκησης για τον αποχαρακτηρισμό σχολικών χώρων, την είσπραξη παρανόμως από τους πολίτες επιπλέον ποσού ως  τέλους ταφής, αλλά και την
πέρα για πέρα ληστρική αύξηση των δημοτικών τελών σε ποσοστά που ξεπερνούν και το 40%, την δημιουργία παράνομων χωματερών, αλλά και την αδιαφορία της διοίκησης για την λειτουργία των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και των
φορέων.
Προτείναμε την μείωση του κόστους λειτουργίας των υπηρεσιών με συγκεκριμένες προτάσεις, την απαλλαγή από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για τα «τσαρδάκια», την προστασία της παραλιακής ζώνης, αλλά και την ανάδειξη όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας.

Αγαπητοί συνδημότες
Σας διαβεβαιώνω για άλλη μια φορά ότι είμαστε εδώ κοντά σας με δύναμη. Η προσπάθειά μας καθημερινά μεγαλώνει για να έχουμε
όλοι καλύτερες μέρες, καλύτερη καθημερινότητα, εξυπηρέτηση και αλληλεγγύη. Σας παρακαλούμε, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και
τα στελέχη της παράταξής μας, να μας γνωστοποιείτε όποιο θέμα και όποιο πρόβλημα έχετε για να το ερευνήσουμε, να το εξετάσουμε και να προτείνουμε την πιθανή του λύση.

3 σχόλια:

  1. «Ταρακουνάμε συστηματικά τα ατάραχα ύδατα της διοίκησης του Δήμου και την προτρέπουμε να δει τον συνάνθρωπο, να απαλύνει τα προβλήματα των δημοτών σε ταυτόχρονα καταψηφίζει προγραμματική σύμβαση με το ΤΕΙ Σερρών και ο Δήμος κινδυνεύει να χάσει έργα αξίας 8.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ , με μοναδικό σκοπό να χαθούν τα έργα και στην επομένη προεκλογική περίοδο να κατηγορεί την σημερινή διοίκηση του Δήμου για ανυπαρξία έργου. Ανάπλαση παραλίας Μηχανιωνας ,ανάπλαση πλατείας Μεσσημεριου , ανάπλαση παραλίας Ν Επιβατων ,Αγ Τριαδος ,αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων όλου του Δήμου ,κάνουν φτερά λόγο της θέσης συμβούλων της αντιπολίτευσης που κατά τα άλλα «αγαπούν τον τόπο τους». Αν χαθούν τα έργα εξ αιτίας του γελοίου και επικίνδυνου αντιπολιτευτικού σας μένους, να βρείτε καράβι για να φύγετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σιγα ρε αγριε,
    να φυγει με το ιδιο καραβι
    που ταξιδευουν οι μεντορες σου
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ,ΚΟΥΤΟΥΚΑΣ,ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ
    σε ηρεμες θαλασσες γεματες απο αναπτυξη
    για τον τοπο μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα "διαφεύγει" της προσοχής του ανωνύμου ανδρός Νο1, από σκοπιμότητα ή από τυφλό πάθος ή από έλλειψη προσοχής, ή από έλλειψη καλών μεγαφώνων στον υπολογιστή του, ότι :
    - Η μείζων αντιπολίτευση ψήφισε την προγραμματική σύμβαση, πράγμα που αποδεικνύεται και από τα πρακτικά της συνεδρίασης, αν θέλει να βρει την αλήθεια ή να συνεχίσει να παραπληροφορεί.
    - Δεν ψήφισε αντιθέτως, την απευθείας ανάθεση, στο άθλημα όπου είσθε χρυσοί ολυμπιονίκες, των € 11.500 (2.500 + 9.500) για την προετοιμασία φακέλου εργασίας, που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί, τόσο από τους υπαλλήλους του Δήμου, όσο και από τον "χαμηλόμισθο" ειδικό σύμβουλο της ΕΥΑΘ που αμοίβεται με το "ευτελέστατο" ποσό των € 75.000 ετησίως.
    - Την καταψήφιση του θέματος, θα πρέπει να την "αναζητήσετε" στην δική σας παράταξη, αφού κάποιοι, έστω και τώρα αρχισαν να αντιλαμβάνονται τι γίνεται. Προσέξτε όμως, μην διαταράξετε τις επικίνδυνα "εύθραυστες" ισορροπίες που υπάρχουν...
    Και ένα ερώτημα: Αλήθεια γιατί δεν προσλαμβάνετε, με απευθείας ανάθεση φυσικά όπως κάνετε πάντα, έναν επικοινωνιολόγο, να προβάλλει το τεραστίων διαστάσεων ανύπαρκτο έργο σας;
    Στο καράβι σας, που θα βουλιάξει και δεν θα προλάβει να βγει έξω από το λιμάνι της Μηχανίωνας, θα έχετε μέσα και τον "φτωχούλη" ειδικό σύμβουλο των 75.000 € ;
    Αν με προκαλέσετε, ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.