Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Κουζινόπουλος: Να σηκώσουμε λίγο ψηλότερα τον ήλιο στο Θερμαϊκό

Σε μήνυμά του, με τη λήξη της προεκλογικής περιόδου, ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, ευχαριστεί όσους βοήθησαν να ταράξει η «Συμπολιτεία» τα λιμνάζοντα νερά του Θερμαϊκού, επισημαίνει τους ποταμούς χρημάτων που χωρίς φειδώ σκόρπισαν οι αντίπαλες παρατάξεις και αναφέρει το αχαλίνωτο φεστιβάλ λαϊκισμού στο οποίο επιδόθηκαν προεκλογικά. Τέλος, εκφράζει την αισιοδοξία του για τη νίκη της «Συμπολιτείας», για να γίνει ο δήμος Θερμαϊκού το σπίτι, το αποκούμπι των συμπολιτών μας και όλοι μαζί, να σηκώσουμε τον ήλιο του Θερμαϊκού λίγο ψηλότερα.

Το πλήρες κείμενο του μηνύματος του Σπύρου Κουζινόπουλου, έχει ως εξής:
Συνδημότισσες και συνδημότες
Με τη λήξη της προεκλογικής περιόδου, απευθύνομαι στους συνδημότες μας, τις γυναίκες και τους άνδρες του δήμου Θερμαϊκού, για να τους ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη τους προς τη «Συμπολιτεία» και το πρόσωπό μου, αλλά και για να τους διαβεβαιώσω ότι το πρόγραμμα της παράταξής μας, η οποία αυτούς τους δύο μήνες από την εκλογή μου ως υποψηφίου δημάρχου τάραξε τα νερά του Θερμαϊκού, θα εφαρμοστεί στο ακέραιο.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους υποψήφιους της «Συμπολιτείας», τα στελέχη και τα μέλη της παράταξής μας, αλλά και τους δεκάδες συμπολίτες μας οι οποίοι αυτό το διάστημα στρατεύθηκαν εθελοντικά δίπλα μας, παρέχοντας ολόθερμη συμπαράσταση και  απλόχερη βοήθεια, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, για να φτάσουν το μήνυμα της ελπίδας που εκπέμπουμε και οι θέσεις μας παντού.
Όπως όλοι παραδέχονται, ακόμη και οι αντίπαλοί μας, αυτό το δίμηνο, από τις 9 Μαρτίου, που τα 250 μέλη της «Συμπολιτείας» με εξέλεξαν επικεφαλής τους και υποψήφιο δήμαρχο μέχρι σήμερα, κάναμε έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα. Χωρίς να τάζουμε μυθικούς παραδείσους, όπως οι άλλοι δύο «μάγοι» και «θαυματοποιοί». Χωρίς να σκορπάμε ποταμούς χρημάτων, όπως χωρίς ντροπή κάνουν οι ανθυποψήφιοί μας αυτή την εποχή της βαθειάς κρίσης, κατά την οποία πολλοί συμπολίτες μας στερούνται ακόμη και το ψωμί. Και μιλάμε για πολύ χρήμα, όχι παίξε-γέλασε.
Που βρίσκουν αυτά τα δεκάδες χιλιάδες και περισσότερα ευρώ που ξοδεύουν για χλιδάτα εκλογικά κέντρα, για τις άπειρες γιγαντοαφίσες με το πορτρέτο τους, για τις δεκάδες χιλιάδες φύλλα προπαγανδιστικών εφημερίδων με τα οποία γέρμισαν τον τόπο, για τις πληρωμένες διαφημιστικές καταχωρήσεις σε τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες και ιστοσελίδες;  Και οι δύο το λένε ξεκάθαρα με τον τρόπο τους: «Λεφτά υπάρχουν».  Σε αντίθεση με εμάς, που κινηθήκαμε «σεμνά και ταπεινά», κάνοντας συνεχώς εράνους μεταξύ των υποψηφίων μας, για να ανταπεξέλθουμε στα δυσβάστακτα έξοδα της προεκλογικής περιόδου.
Παρακολουθήσαμε όλο αυτό το διάστημα τους άλλους υποψήφιους να επιδίδονται σε ένα πρωτοφανές φεστιβάλ λαϊκισμού, που ξεπερνάει κάθε όριο. Με τον ένα, πέρα από τα όσα «Θερμαγικά» ξεφούρνισε προεκλογικά, να οργανώνει σώου την παραμονή των εκλογών με καραβάκια, που αρχικά βαφτίστηκαν ως «πιλοτική θαλάσσια συγκοινωνία» για να γίνουν στη συνέχεια «τουριστική διαδρομή» και να είναι αμφίβολο το για πόσο θα λειτουργήσουν. Και τον άλλο, να εξαγγέλει αλλαγή της έδρας του δήμου για την προσέλκυση αφελών και να φτάνει στο έσχατο σημείο αναξιοπρέπειας, μοιράζοντας σακούλες με ένα πακέτο μακαρόνια, μισό κιλό ρύζι και μια κονσέρβα σαρδέλες, μαζί με τα ψηφοδέλτιά του, πιστεύοντας ότι έτσι θα υφαρπάσει την ψήφο των συνδημοτών μας.
Παρά τη δραστηριότητά τους αυτή, οι κύριοι Μαυρομάτης και Τσαμασλής όλους αυτούς τους μήνες δεν άνοιξαν το στόμα για να πουν έστω μία λέξη για τις τεράστιες ευθύνες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης για την καταστροφή της χώρας και του δήμου μας. Δεν κούνησαν  τα χείλη για να πουν μία κουβέντα για όλους αυτούς που μας έφεραν στο χείλος της αβύσσου. Γιαυτούς που κατέστρεψαν τη ζωή μας. Γιαυτούς που τορπίλισαν τα όνειρά μας, που ψαλλίδισαν τις ελπίδες των παιδιών μας, αναγκάζοντάς τα να κάθονται άνεργα στις καφετέριες και να αναζητούν τη φυγή στην ξενιτιά. Ας απαντήσουν ξεκάθαρα, αντί να κρύβονται σιωπώντες,  ξεπληρώνοντας γραμμάτια προς τους κυβερνώντες.
Συνδημότισσες και συνδημότες,
Όλοι εμείς, που αυτά τα χρόνια της κρίσης καταπίνουμε την οργή και πνίγουμε το θυμό που μας διακατέχει για τους καταστροφείς των πόθων και των ελπίδων μας, έχουμε τη δυνατότητα να απαντήσουμε θαρραλέα την Κυριακή. Να εκφραστούμε στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της «Συμπολιτείας» και να πούμε: Τέρμα πιά. Φτάνει. Δεν αντέχουμε άλλο. Δεν μπορεί το μέλλον μας να καθορίζεται από αποτυχημένους που έφεραν τη χώρα και το δήμο μας σ΄αυτό το χάλι.
Δεν είναι δυνατό μετά από έξι χρόνια ύφεσης, να επιτρέπουμε στους ίδιους και τους ίδιους ανθρώπους να κουμαντάρουν τη ζωή μας, να ελέγχουν το μέλλον μας, κι εμείς να τους κοιτάμε και να σφυρίζουμε αδιάφορα. Ρωτάμε: Είναι αυτός ο δήμος που θέλουμε; Θα συνεχίσουμε να μένουμε στο τέλμα και στην απραξία;
Όλους αυτούς πρέπει να τους τιμωρήσουμε την Κυριακή.  Να τους βάλουμε στη ναφθαλίνη. Και μαζί με τη σταθερή, τη δαγκωτή μας ψήφο στις κάλπες υπέρ της «Συμπολιτείας», να στείλουμε το μήνυμα της Αξιοπρέπειας, το μήνυμα της Τιμής, της Ανθρωπιάς και της Ελπίδας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο τη ζωή των συνδημοτών μας. Μπορούμε να κάνουμε το δήμο Θερμαϊκού το σπίτι, το αποκούμπι των συμπολιτών μας. Και όλοι μαζί, να σηκώσουμε τον ήλιο του Θερμαϊκού λίγο ψηλότερα.
                                                                        Σπύρος Κουζινόπουλος

                                                                   Υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.