Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ηχηρά ονόματα θα απουσιάζουν από το νέο Δ.Σ. Θερμαϊκού

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Φτωχότερο, θα είναι από 1ης Σεπτεμβρίου το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού, καθώς θα απουσιάζουν από τα έδρανα γνωστά ονόματα που με την πείρα, τις δραστηριότητες και τις γνώσεις τους, λάμπρυναν το Δήμο, συμβάλλοντας στην επίλυση τοπικών προβλημάτων. Και μεταξύ αυτών, θα είναι τρεις πρώην δήμαρχοι, ο νυν δήμαρχος Θερμαϊκού κ.Γιάννης Αλεξανδρής, ο πρώην δήμαρχος Επανομής Απόστολος Οικονομίδης και ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού σήμερα, ο Κωστής Κούτουκας.

Πρέπει να πούμε ότι και οι τρεις, οικειοθελώς αποσύρθηκαν και δεν θέλησαν να ηγηθούν ψηφοδελτίου ή να ενταχθούν σε κάποιο από τα υπάρχοντα. Γιαυτό και παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ η πρόταση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για τη δημιουργία ενός τιμητικού Συμβουλίου πρώην δημάρχων, προκειμένου απόμαχα σήμερα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, λειτουργώντας συμβουλευτικά, να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για το καλό του τόπου.
Θεωρούμε επίσης ατύχημα το γεγονός ότι δεν εκλέχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, αν και ήρθε πρώτος στην εκλογική ενότητα Θερμαϊκού με 523 σταυρούς από τη «Συμπολιτεία», ο έμπειρος στα αυτοδιοικητικά, Παναγιώτης Ερμείδης, βαθύτατος γνώστης των προβλημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ισχύουσας νομοθεσίας.  Θα λείψει επίσης από τα έδρανα ο σημερινός γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Βαγγέλης Κουκουρίγκος, ιδιαίτερα αγαπητός από όλους, που διακρίθηκε για τις εύστοχες παρεμβάσεις και προτάσεις του.
Άλλα επίσης έμπειρα στελέχη της αυτοδιοίκησης που δεν θα είναι στο νέο δημοτικό συμβούλιο, είναι ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργική Ανανέωση»,  Κυριάκος Στεφανίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, Γρηγόρης Παραδείσης, ο Θανάσης Μπαλασάς από την Επανομή, η πρώην αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ειρήνη Παπαμιχαήλ, η πρόεδρος σήμερα του τοπικού της Ν.Μηχανιώνας, Μαίρη Λιόλιου, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Αριστείδης Λιόλιος, Αλέκα Φερβελή, Αντώνης Ζαβέρκος κ.α.
Ακόμη, θα απουσιάζουν νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι που πήραν μέρος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές  αλλά δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν όπως οι  αντιδήμαρχοι Γιάννης Βασιλειάδης, Γιώργος Λαζαρίδης, Βασίλης Αθανασιάδης και Κώστας Μπάρμπας, καθώς και οι νυν σύμβουλοι Ευαγγελία Φαρίνη και Πουλχερία Τζέκου.

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν εκλέγονται από το ψηφοδέλτιο του νικητή των εκλογών κ.Μαυρομάτη η επί πολλές τετραετίες δημοτική σύμβουλος Παρθένα Παπαδοπούλου, αλλά και γνωστά ονόματα όπως ο Μιχάλης Μπαλασάς από την Επανομή, ο Δημήτρης Τεκίδης από το Μεσημέρι, Άννυ Βουλγαράκη, Αλίκη Δημητριάδου, Μάκης Μπίρος, Μανώλης Βεργίδης και Λευτέρης Ερκέκογλου από την Περαία, Γιάννης Καλλονάς από την Αγία Τριάδα, Φώτης Τζάκης, Μίρκα Ταουλτζή και Σταύρος Φιδέλης από τη Ν.Μηχανιώνα κ.α.

3 σχόλια:

  1. για καποια ονοματα που θα λειπουν ο χαρακτηρισμος "φτωχοτερο" μαλλον ατυχης ειναι.Ισως το 'επιτελους" η το "καιρος ητανε" να ειναι πιο καταλληλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως το πάρει κανείς. Πάντως όλοι, ακόμη κι αυτοί που χαρακτηρίζονται ως "αποτυχημένοι" έχουν με την πείρα τους κάτι να προσφέρουν στον τόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως .Αυτη η καλοσυνη μας μαρανε.Ο δημος ειναι μια επιχειρηση και οπως σε καθε επιχειρηση ετσι και εδω οποιος δε κανει την δουλεια του σωστα πρεπει να πηγαινει σπιτι του.Ειδαμε τοσα χρονια τι κερδισαμε με εμπειρους αποστρατους και νοικοκυρες μεσα στο δημοτικο συμβουλιο!.Θελω να δω ποιος απο ολους αυτους που τοσο προσπαθησαν να μας πεισουν οτι θελουν το καλο της περιοχης μας,θα προσφερουν τις υπηρεσιες τους απο αμμισθη θεση.Μαλλον κανεις ,ειδικα της αντιπολιτευσης ουτε στα συμβουλια δε θα εμφανιζονται.Ισως μια πιο δυναμικη παρουσια σας να εδινε την επιλογη στην περιοχη μας να διαλεξουμε κατι αλλο απο τον "κατηγορουμενο¨"Μαυροματη και τον ουρανοκατεβατο υπεροπτη Τσαμασλη.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.