Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Παραβιάσεις εκλογικής νομοθεσίας σε τμήματα του Θερμαϊκού

Σοβαρές παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας σημειώθηκαν σε κάποια εκλογικά τμήματα του δήμου Θερμαϊκού, σημαδεύοντας το σε γενικές γραμμές καλό κλίμα υπό το οποίο διεξάχθηκε η εκλογική αναμέτρηση στα 64 τμήματα του δήμου μας.

Το πλέον ακραίο περιστατικό, σημειώθηκε στην είσοδο του 1ου δημοτικού σχολείου της Νέας Μηχανιώνας, επί της οδού Κανάρη 17, όπου στεγάζονταν τα 13 εκλογικά τμήματα της δημοτικής κοινότητας Ν.Μηχανιώνας. Μία μεγάλη ομάδα υποψηφίων και άλλων ατόμων της παράταξης «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο κ.Μαυρομάτη, είχαν σχεδόν αποκλείσει την είσοδο, ώστε οι εισερχόμενοι στο σχολείο για να ψηφίσουν, να διέρχονται υποχρεωτικά από μπροστά τους. Ενώ κάποια από τα άτομα αυτά έδιναν φορτικά διπλωμένα ψηφοδέλτια της παράταξής τους.
Χρειάστηκε καταγγελία μελών της «Συμπολιτείας» στην προϊσταμένη των δικαστικών αντιπροσώπων και στον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης για να απελευθερωθεί η είσοδος του κτιρίου, στο οποίο όμως παρέμειναν υποψήφιοι της παράταξης Μαυρομάτης σχεδόν μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας.

Σοβαρή παρατυπία
Μία πολύ σοβαρή παρατυπία στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, σημειώθηκε στο ένα από τα τρία εκλογικά τμήματα της Αγίας Τριάδας, όταν η δικαστική αντιπρόσωπος, αποσφραγίζοντας τους φακέλους, στοίβαξε τα ψηφοδέλτια ανά παράταξη. Και δίχως προηγουμένως να τα υπογράψει, χωρίς να τα αριθμήσει και δίχως να βάλει τη μονογραφή της δίπλα στον κάθε σταυρό που υπήρχε, αλλά και χωρίς να τα καταχωρήσει στο βιβλίο της ψηφοφορίας, όπως απαιτούνταν, τα έδωσε σε μέλη της εφορευτικής επιτροπής για να κάνουν καταμέτρηση των σταυρών. Όταν η αντιπρόσωπος της «Συμπολιτείας» υπέβαλε ένσταση, καταγγέλοντας ότι παραβιάζεται η εκλογική νομοθεσία, τότε η δικαστική αντιπρόσωπος κάλεσε αστυνομικά όργανα να την απομακρύνουν από την αίθουσα με το επιχείρημα ότι… παρακωλύει τη διαδικασία.
Νωρίτερα η ίδια δικαστική αντιπρόσωπος έδινε στους ψηφοφόρους μαζί τους φακέλους και τα ψηφοδέλτια των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι ψήφοι επτά εκλογέων.

Για τη στάση αυτή της δικαστικής αντιπροσώπου ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» κ.Σπύρος Κουζινόπουλος, κατέθεσε αναφορά στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, στον Επόπτη των εκλογών της Β΄ Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.